За активизиране на българо-сръбските бизнес отношения се споразумяха г-н Бойко

...
За активизиране на българо-сръбските бизнес отношения се споразумяха г-н Бойко
Коментари Харесай

Среща в ИАНМСП дава тласък на активизирането на българо-сръбските бизнес отношения

За активизиране на българо-сръбските бизнес връзки се споразумяха господин Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМСП, и Н.Пр. доцент доктор Желко Йович, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Сърбия.

ИАНМСП и Посолството на Сърбия в София ще работят за насърчаването на контактите сред компании от България и Сърбия, за дейната обмяна на опит и познания по посока поощряване на бизнеса двете страни посредством организацията на взаимни начинания. Това предпочитание бе заявено по време на извършената среща сред изпълнителния шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия господин Бойко Таков и Н.Пр. доцент доктор Желко Йович, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Сърбия.

Наред с това, изпълнителният шеф на Агенцията срещна дипломат Йович с самодейностите на ИАНМСП в актуалните условия на неспособност от реализиране на физически събития, като му показа опита на институцията в организирането на онлайн бизнес конгреси и срещи сред предприятия, както и за активността на Експортен хъб България.

В рамките на срещата Таков показа и самодейността на ИАНМСП за учреждаване на Асоциация на оганизациите за поощряване на бизнеса и търговията в Западните Балкани. Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия има чудесно съдействие с Агенцията за развиване на Сърбия, като от страна на двете институции бе изразена подготвеност за реализиране на общи начинания през актуалната 2021 година – онлайн семинари, уебинари, В2В сесии и други, чиято цел ще бъде да развият двустранните търговски връзки.

Изпълнителният шеф срещна също дипломат Йович с участието на ИАНМСП в Международната мрежа за дребни и междинни предприятия (INSME), както и идното домакинство от страна на Агенцията на семейството на 17-та Годишна среща на INSME през 2021 година, по време на която главният фокус ще бъде развиване на търговско-икономическото съдействие в страните от Западните Балкани. По време на Годишната среща на INSME, по самодейност на ИАНМСП ще бъде извършено и интернационално ревю ЕКСПО Западни Балкани.

По време на срещата участниците от двете страни потвърдиха волята си да поставят систематични старания за активизиране на бизнес контактите, тъй че да бъдат реализирани съответни позитивни резултати за разширение на търговско-икономическите връзки сред Република България и Република Сърбия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР