За абсурдни обезщетение от по 10 лева на загинал в

...
За абсурдни обезщетение от по 10 лева на загинал в
Коментари Харесай

По 10 лева обезщетение за жертвите на катастрофата край Своге

За неуместни обезщетение от по 10 лв. на умрял в злополуката край Своге оповестиха близки на починалите. При тежкия случай през август предходната година починаха 20 души.
Застрахователната компания " Бул инс " досега е превела по 10 лева обезщетение на трима от наследниците на две от жертвите.
Това излиза наяве от отворено писмо на наследници на жертвите. Писмото е изпратено до премиера Бойко Борисов, до омбудсмана Мая Манолова и до шефа на Комисията по финансов контрол Бойко Атанасов.
" Знаете ли, че живота на един човек коства 10 лв.? Да, 10 лв.! На толкоз застрахователната компания " Бул Инс " АД оцени живота на нашите майки, татковци и деца! ", пишат създателите на писмото.
" Поведението на този български осигурител ни кара да се усещаме унизени и огорчени, без религия в справедливостта и закона. Ако " Бул Инс " АД нямат финансовия запас да платят за гибелта на 20 души, то тогава ние си задаваме въпроса дали няма да се повтори случая със ЗК " Олимпик ", само че този път със стотици хиляди наранени българи ", недоволстват околните на жертвите.
" След като се обърнахме за подпомагане към Комисията за финансов контрол, от там постановиха насилствена административна мярка на въпросния осигурител с експлицитни инструкции да заплати. Въпреки че законът постанова неотложно заплащане на компенсации след натрапен ПАМ, " Бул Инс " АД преведе по 10 лева, вместо законно открития размер, се показва в отвореното писмо.
Близките на починалите се обръщат персонално към Борисов и му напомнят, че поради злополуката оставка подадоха трима министри от кабинета, както и че беше заменено и управлението на пътната организация. Припомнят и за повдигнатите обвинявания.
" Това е черно леке за цялата страна. Но най-вече страдаме ние, които загубихме нашите родители и деца! ", споделят още създателите на писмото
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР