За 7-ма поредна година “София Филм Фест - Варна отправя

...
За 7-ма поредна година “София Филм Фест - Варна отправя
Коментари Харесай

“​Екран за нови кинематографисти” търси нови таланти в рамките на 11-ти София Филм Фест - Варна

За 7-ма поредна година “София Филм Фест - Варна ” насочва обичайното си предизвикателство към създатели, търсещи изява в региона на киното, посредством формата “Екран за нови кинематографисти ”.

Събитието е запазена марка на варненското издание на фестивала и дава опция на нови гении да покажат своите произведения на “големия екран ”.

Жури на тазгодишното издание на „ Екран за нови кинематографисти “ са режисьорът Надежда Косева, кинокритикът и сценарист Деян Статулов и уредникът на София Филм Фест във Варна - Александър Николов.

Надежда Косева е режисьор с голям брой късометражни филми и награди от международни фестивали. Пълнометражния й филм „ Ирина “, получи ​номинация от Европейската Филмова Академия в категорията Европейско изобретение, както и доста други награди за най-хубав филм, дебют, постановка и награди на публиката.

Деян Статулов е кинокритик, сценарист и редактор на телевизионни излъчвания и формати. Има над 250 изявления в региона на филмовата рецензия и история. Той е кино наблюдаващ в тв предаването „ Преди обед ”, както и сценарист напредаването „ Като на кино ”. Деян е основен редактор и издател на уеб страницата за кино просвета kinoto.bg.

Желаещите да се включат в „ Екран за нови кинематографисти ” могат да подадат поръчки за присъединяване до 5-ти март на е-mail адрес: ​[email protected]​, като няма ограничавания за възрастта на участниците, тяхното местопребиваване, формата или времетраенето на филмите. Необходимо е единствено да изпратите творбата си, трите си имена и телефон за връзка. Селектираните кинопродукции ще бъдат прожектирани в границите на “София Филм Фест - Варна ”, от 13-ти до 20-ти март 2020 година

Тази година още веднъж се планува и доброволческа стажантска стратегия в границите на фестивала. Организаторите канят всички младежи, които желаят да станат част от екипа на София Филм Фест – Варна‘ 20, да пишат на посочения за поръчки нагоре имейл или на страницата на Artin Vision във Фейсбук. Новини за фестивала може да намерите тук. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР