За 60-годишния актьор, удостояването с престижната награда на предстоящия спектакъл,

...
За 60-годишния актьор, удостояването с престижната награда на предстоящия спектакъл,
Коментари Харесай

Почетна Златна палма за Форест Уитакър в Кан

За 60-годишния артист, удостояването с влиятелната премия на идния театър, който ще се състои от 17 до 28 май, е „ невероятна чест ".

Той сподели: „ Преди тридесет и четири години, моето първо посещаване в Кан промени живота ми и ме увери, че съм взел вярното решение да се посветя на разкриването на човешките взаимоотношения посредством филмовото изкуство.

„ Винаги е привилегия да се връщам на този хубав фестивал, с цел да демонстрирам личните си произведения, и да бъда въодушевен от доста от най-големите международни актьори – и е невероятна чест да бъда почетен в границите на значимата 75-та годишнина на фестивала. “

Почетната Златна палма се присъжда на тези звезди, чиято артистична кариера е съчетана с филантропичните им задължения.

Предишните спечелили са Клинт Истууд, Джоди Фостър и Джейн Фонда.

Пиер Лескюр, президент на фестивала в Кан, добави: „ Традиция е фестивалът в Кан да уважава тези, които творят неговата история и Форест Уитакър е един от тях.

„ Той е този млад артист, който Клинт Истууд разкри в „ Птица “, и този човек, който уголемява погледа си към света, с цел да го предложи на тези, които страдат и на тези, които се борят.

" Всички почести са за Уитакър. Тази Златна палма е жест на признателност към него от света на киното. "

Уитакър завоюва премията за най-хубав артист на филмовия фестивал в Кан през 1988 година за ролята си на музиканта Чарли " Бърд " Паркър във кино лентата на Истууд от 1988 година " Птица ".

Звездата е известна и с присъединяване си във филмите „ Добро утро, Виетнам “, „ Черната пантера “, „ Икономът “, „ Паник стая “, а за ролята си в „ Последният крал на Шотландия “, завоюва Оскар за най-хубав артист, написа БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР