За 30-и път в театър „Българска армия” фондация „А’Аскеер” ще

...
За 30-и път в театър „Българска армия” фондация „А’Аскеер” ще
Коментари Харесай

Връчват наградите Аскеер

За 30-и път в спектакъл „ Българска армия” фондация „ А’Аскеер” ще връчи премиите за достижения в театралното изкуство, заяви Нова тв.

През 2020 година пандемията анулира награждаванията, само че тази година традицията се възобновява. Артисти, представления и техните създатели е бъдат отличени в 10 категории. Любопитен факт е, че един от спечелилите ще бъде обявен от първата българка, номинирана за „ Оскар” – Мария Бакалова. Но не от залата, а посредством авансово снимано видео.

На юбилейното награждаване е бъдат връчени три наградата за повсеместен принос към театралното изкуство. Тримата лауреати са драматургът и публицист Стефан Цанев, режисьорът Красимир Спасов и актьорът, режисьор и стихотворец Стефан Мавродиев.

В живота на Стефан Мавродиев има доста любови – поезията, киното. И театъра. Първата му среща с театралната сцена е преди цели 70 години. По-късно сцената пресича пътя му с постановки на създатели от разнообразни столетия.

Стефан Мавродиев има и над 50 функции в киното. А като режисьор слага пиеси на Чехов и Мрожек. Но преди година пандемията слага всички пиеси на пауза. Днес Стефан е назад там, където е най-вече себе си. На сцената.

След повече от половин век на сцена, името на Стефан Мавродиев се записва измежду лауреатите с повсеместен принос към театралното изкуство. Награда от актьори за актьори.

„ Думата ласкае не е точна – само че просто ми е доста прелестно това отношение, това внимание към мен. Дано съм го заслужил”, съобщи той. А в живота продължава да съвместява своите любови – сцената и поезията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР