За 3 дни: от Отваряме всичко на 21 декември до

...
За 3 дни: от Отваряме всичко на 21 декември до
Коментари Харесай

Безобразие и низост - как България се управлява, все едно е настолна игра

За 3 дни: от " Отваряме всичко на 21 декември " до " Затваряме се за Коледа ".

" Отваряме всичко в страната на 21 декември, това е най-хубавата мярка против икономическата рецесия [...]
Хората би трябвало да привикват, че излизаме от пандемията – ваксини, медикаменти, докторите се научиха – лекуват. Иначе финансово-икономическата рецесия ще е доста тежка през идващите година-две. "

Бойко Борисов, 7 декември 2020, в завод на верига за бързо хранене, която се е възползвала от държавните ограничения за опазване на чиновниците си по време на пандемията

" За тази седмица резултатите са положителни, само че не би трябвало да сме оптимистични, че пандемията в България ще завърши за Коледа. Празниците ще бъдат в най-тесен фамилен кръг, без всеобщо събиране на хора [...} Няма приказки за отваряне на Европа до март. Очаква се трета вълна и доста тежки рестрикции. "  

  Бойко Борисов, 11 декември 2020, Брюксел

Ако не сте прочели деликатно двете изявления на българския министър-председател и къде са направени,  върнете се и ги прочете отново.

И не, смяната в позицията на този човек не е резултат от смяната в обстановката или данните за разпространяването на Covid-19 в България. Това е наглост, съчетана с безспорна некадърност да управляваш една страна, камо ли страна в пандемия. Безобразие и подлост.  

Безобразие е да подценяваш хората, които управляваш. Низост е да даваш " обещания " и да обявяваш дейности, които знаеш, че няма метод да изпълниш, да подвеждаш хора и бизнеси, че има късмет за намаляване и дори унищожаване на ограниченията, когато си наясно, че смяната в обстановката няма по какъв начин да настъпи толкоз бързо. А той е наясно. 

И до момента в който се чудя – какво, в последна сметка, ще бъде решението на едноличната власт в тази моя страна, един въпрос непрекъснато се върти в главата ми. 

Няма ли кой да го спре този човек? 

Този, който като че ли играе настолна игра, а не ръководи страна. Да, " играе " например  " Монополи " – купува, строи, заменя, събира такси и се придвижва се в игралното поле с фигурката " джипка ", с цел да стигне след няколко месеца до финала (който в нашия случай са едни парламентарни избори) с най-вече " хотели " и най-вече пари. Няма ли кой да го спре този човек, който държи " на ура " цялата страна с спорни изявления, които граничат с откровени неистини, и който толкоз се увлякъл в дребните си игрички, че създаде пандемия в пандемията – безпорядък, който ще коства доста повече жертви, в сравнение с Covid-19 би могъл да аргументи. 

Един единствен мъж или жена – министър, народен представител, кмет, редови член на партията му, професор, който и да е. Да го спре незабавно. 

 

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР