За 24-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът

...
За 24-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът
Коментари Харесай

Международният фолклорен фестивал пак ще радва пловдивчани и гостите на града

За 24-та поредна година, община Пловдив е уредник, а градът – хазаин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, трансформирала се в традиция за културния живот на Пловдив е същински, дълго чакан празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.

Фестивалът  е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от целия свят, представящи с доста хубост, гений и положително въодушевление незабравима приказност от цвят и ритми на едно от най-емблематичните места – Античния спектакъл на Пловдив.

В изданието през 2018 година, от 30 юли до 3 август в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни сформира от 10 страни – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.

От българска страна, в програмата на фестивалните дни ще вземе присъединяване Академичния  фолклорен отбор при АМТИИ Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще потеглят от " Дом Левски ", ще минават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. " Стефан Стамболов ", където ще изнасят къси концерти. Програмата ще продължава с формалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния спектакъл от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други региони на региона. На 31 юли в гр. Пещера ще се показват колективите от Украйна, Франция и Македония. На 1 август, още веднъж в Пещера ще танцуват участниците от Грузия, Мексико и Индонезия. Ансамблите от Словения, Холандия и Чехия ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря.

Екипът от дирекция " Култура и културно завещание “ на община Пловдив, работещ по фестивала е провел богата паралелна, културна стратегия, която включва обиколка на забележителностите на Пловдив – Европейска столица на културата - 2019, както и на значими обекти в района.

Церемонията по откриването на ХXIV Международен фолклорен фестивал е на 30 юли, понеделник, от 20 часа на Античния спектакъл.  На същата сцена в последната вечер - 3 август, от 20 часа ще се състои Галаконцертът и церемонията по формалното закриване на събитието.

 П Р О Г Р А М А

ХXIV МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПЛОВДИВ, 2018

 

30.07. Понеделник

18.00 ч.                Концерт на открита сцена на пл. " Стефан Стамболов "   с присъединяване на колективи от: Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Академичен фолклорен отбор при АМТИИ

20.00 ч.                ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на ХXIV Международен фолклорен фестивал – Античен спектакъл

31.07. Вторник

18.00 ч.           Концерт на Открита сцена на пл. " Стефан Стамболов " с  присъединяване на колективи от: Грузия, Индонезия, Мексико, Словения, Холандия, Чехия.

20.00 ч.            Концерт на Античен спектакъл

01.08. Сряда

18.00 ч.       Концерт на  открита сцена на пл. " Стефан Стамболов " с присъединяване на  колективи от Македония, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Академичен фолклорен отбор при АМТИИ.

20.00 ч.            Концерт на Античен спектакъл

02.08. Четвъртък

18.00 ч.      Концерт на открита сцена на пл. " Стефан Стамболов " с присъединяване на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Украйна, Франция.

20.00 ч.            Концерт на Античен спектакъл

03.08. Петък

18.00 ч.       Концерт на открита сцена на пл. " Стефан Стамболов " с присъединяване на колективи от Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия,Чехия, Академичен фолклорен отбор при АМТИИ

20.00 ч.        ГАЛА- КОНЦЕРТ и гала по закриване на XXIV Международен фолклорен фестивал на Античен театър
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР