За 2018 г. компанията Hellenic Petroleum (собственик на бензиностанции Еко)

...
За 2018 г. компанията Hellenic Petroleum (собственик на бензиностанции Еко)
Коментари Харесай

Нови бензиностанции и инвестиции между 8 и 9 млн. евро планира Hellenic Petroleum у нас

За 2018 година компанията Hellenic Petroleum (собственик на бензиностанции " Еко " ) възнамерява да влага сред 8 и 9 милиона евро в България. Това стана ясно от думите на Алексис Атанасопулос, изпълнителен шеф на Еко България ЕАД, на конференция с публицисти в Солун, които посетиха единствената рафинерия в тази част на Северна Гърция, съобщи кореспондент на Actualno.com.
Компанията счита и да построява нови бензиностанции у нас. В София бензиностанцията ще бъде оборудвана с ПОС терминали, на които ще може да се заплаща зареденото гориво. Тази самобитна Self Services бензиностанция ще бъде на улица “Кирил Николов”. Изцяло актуализирани са бензиностанциите в Ихтиман и град Варна (Евксиноград). Компанията ще влага и в възстановяване на обществения си имидж.
По време на презентацията беше обяснено, че рафинерията на Hellenic Petroleum в Солун покрива потребностите на Северна Гърция и южната част на Балканите, като е единствената в тази част на страната. Капацитетът й е 4, 300 000 тона барела на година. Тя е проектирана по най-съвременните стандарти, които покачват качеството в производството на нефтените артикули.
Другите две рафинерии, с които разполага Hellenic Petroleum, са " Аспропургос " и " Елефсина ", като последната е направила вложения в подобряването на очистващите съоръжения и е понижила локалните нездравословни излъчвания до 85%.
Пред Actualno.com Алексис Атанасопулос разяснява, че продажбата на Hellenic Petroleum не е мотив за терзание. “Ние имаме твърда позиция, защото даваме положителни финансови резултати и желаеме да забележим сериозен инвеститор”, разясни Атанасопулос. От думите му стана ясно, че в компанията имат резистентен бизнес проект и чакат новият вложители да поддържа реализацията му.
В България все още има 89 бензиностанции на “Еко”, като следва разширение на комерсиалната мрежа, като стартира градеж на нова бензиностанция в Казичене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР