За 18-ти път от Пловдив потегли ретро рали Розова долина“.

...
За 18-ти път от Пловдив потегли ретро рали Розова долина“.
Коментари Харесай

Уникално ретро рали потегли от Пловдив

За 18-ти път от Пловдив потегли ретро рали „ Розова котловина “. Участие в него тази година взеха 38 екипажа от цяла България. Те би трябвало да изминат трасе от 150 километра със старите си, само че достоверни коли.

Ралито потегли от паркинга на Международен панаир-Пловдив. През първия ден участниците би трябвало да преминат през Бенковски, Съединение, Старосел, Хисаря, Ръжево Конаре, Стряма, след което да финишират още веднъж в Пловдив.

Интересното в ралито е това, че за разлика от обичайните съревнования, тук не е значимо да си най-бърз. „ На състезателите им се задават направления избрани километри и избрана скорост, с която би трябвало да се движат, в тази ситуация на 47 км. в час и те не би трябвало да надвишават тази скорост “, споделя ръководителят на авто състезателен клуб „ Ретро “ Борислав Моравенов.

Най-старата кола в надпреварата е с марка " Форд " и е благосъстоятелност на Христо Кискинов от Пловдив. Автомобилът е един от четирите автомобила, които към момента съществуват в придвижване в света. Има два в Германия и един в Холандия и един в България, като на притежателят му е лишило съвсем 5 години да я реставрира.

Състезанието е втори кръг от Българския ретро шампионат. Ралито е възобновено през 2000-та година и е правоприемник на първото автомобилно рали в България, извършено 1938-а година. Надпреварата е двудневна и продължава и на следващия ден. В неделя ралито още веднъж започва от Пловдив, като ще финишира в Калофер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР