За 14-та поредна година днес и утре село Делчево събира

...
За 14-та поредна година днес и утре село Делчево събира
Коментари Харесай

Село Делчево традиционно събира винопроизводители

За 14-та поредна година през днешния ден и на следващия ден село Делчево събира производители и ценители на положителното домашно вино от района, оповестиха от пресцентъра на община Гоце Делчев.

Председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски ще изнесе в 13 часа през днешния ден лекция за особеностите на региона във връзка с винопроизводството и по какъв начин по най-хубавия метод да се комбинират с храната другите типове виновност. Лекцията ще бъде в Делчовския хан. След това стартира състезанието за най-хубав винопроизводител и производител на ракия. И тази година състезанието е с интернационално присъединяване. В него ще се показват винопроизводители от Гърция, Македония и Холандия.

Дегустацията на предоставените за присъединяване в състезанието виновност и ракии е от 14.00 часа, а най-хубавите в обособените категории ще бъдат наградени по време на празничната стратегия на следващия ден в селото.

В неделния ден от 10.30 часа ще се извърши обичайното зарязване на лозята в местността " Баира ". В 11.00 часа на площада в Делчево ще стартира музикалната стратегия с присъединяване на атрактивните Бабугери от село Мосомище, мъжки и женски фолклорни групи от селата Мосомище, Абланица и Голешово, допълват от общината. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР