За 12 години не съм изпълнил само 2 ангажимента по

...
За 12 години не съм изпълнил само 2 ангажимента по
Коментари Харесай

Иван Алексиев встъпи в четвъртия си мандат със силна реч, подкани опонентите си да изпълнят заедно обещанията им

За 12 години не съм извършил единствено 2 уговорката по независещи от нас аргументи, само че пречките към този момент са отстранени, сподели той

Със мощна тирада кметът на община Поморие Иван Алексиев даде начало на новия си мандат. Алексиев, новоизбраните общински съветници и кметове на обитаеми места поставиха клетва на тържествената първа сесия на локалния парламент. 

Минути откакто регионалният шеф на област Бургас Пламен Янев му даде с огърлицата с общинския герб, Иван Алексиев благодари от трибуната на всички гласоподаватели за гласуваното доверие, както и на сътрудниците си за това, че не са се поддали на експанзията и нападките, на които са били подложени по време на акцията. 

„ Първото, което желая да кажа, е „ Благодаря “. За това, че всички ние проявихме гражданската си позиция и защитихме още веднъж ползите на община Поморие. Благодаря и на моите сътрудници от екипа, с който спечелихме изборите – че не се поддадоха на експанзията, лъжата и нападките, на които бяхме сложени в последните 30 дни. Ние не обещаваме, а поемаме и изпълняваме задължения. През 12-годишното ръководство, в което аз съм кмет, постоянно съм внасял управническа стратегия и в края на мандата съм я отчитал. За 12 години не са изпълнени 2 уговорката по независещи от нас аргументи – построяването на автогарата и спортната зала. Убеден съм, че и те ще бъдат изпълнени в този мандат, тъй като пречките са отстранени “, сподели Алексиев. 

 



Той увери, че няма да подведе гласоподавателите си в идващите четири години и ще направи всичко по силите си, с цел да върне доверието на тези, чиято поддръжка на получи. 

„ Благодаря и на ОИК за това, че макар напaдките и офанзивите, си свърши професионално работата. Затова приказва и фактът, че по време на акцията имаше 1 до 3 тъжби, а в самия избирателен ден нямаше нито една. Изборите бяха безусловно почтени “, безапелационен бе кметът на Поморие. 

Алексиев се обърна и към съперниците: „ Вие обещавахте доста. За да не останат излъгани тези, които ви поддържаха, поставете вашите стратегии на масата и дано дружно да ги осъществим “

Иван Алексиев акцентира, че задачата му през този мандат е всички решения в Общинския съвет да се одобряват с единогласие - 21 присъстващи – 21 „ за “. 

„ От вас зависи дали ще го реализираме за бъдещето на община Поморие. Но бъдещето ни е в този момент. Хората желаят работа от нас и разцвет “, сподели в умозаключение кметът, който сполучливо ръководи община Поморие към този момент 12 години.

След тържествената гала пристигна ред и на избора на ръководител на Общинския съвет. Честта да води сесията до привършване на процедурата се падна на Никодим Стоянов от Българска социалистическа партия, защото е най-възрастният от състава на Общински съвет. 

Именно неговото име беше едно от предложенията на част от съветниците да стане ръководител в мандат 2023-2027. Второто име бе на досегашния ръководител на локалния парламент Адам Адамов, който бе и определен с гласовете на 14 съветници.

Адам Адамов благодари за доверието и акцентира, че изборите към този момент минаха, време е всички да загърбят разликите си и да работят за богатството на община Поморие и жителите му.

Вижте още във видеото:



 

Ето и цялостен състав на Общинския съвет по партии и имена, подредени по азбучен ред: 

ГЕРБ:
Адам Георгиев Адамов
Георги Тошков Вражев
Донка Георгиева Атанасова - Вранчева
Иван Кънчев Дачев
Илиан Христов Щерев
Катя Аргирова Христофорова
Никола Дяков Абрашев
Петя Янева Арнаудова

Движение за права и свободи (ДПС):

Бейхан Али Мустафа
Назиле Сали Осман
Сезгин Хасан Кадил
Фатме Ахмед Хюсеин 
Христо Стоянов Широков
Юсеин Мехмедали Мехмедали

ЗНС /ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ, КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, Политическа партия ИМА ТАКЪВ НАРОД/

Веселин Атанасов Анестиев
Милен Тодоров Манолов
Найден Щерионов Пулакев
Радостин Колев Колев
Христо Александров Христов

Българска социалистическа партия за България: 

Ива Димитрова Кусева
Никодим Стоянов Стоянов

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР