За 12 дни четирима болни получиха шаанс зза живот заради

...
За 12 дни четирима болни получиха шаанс зза живот заради
Коментари Харесай

За 12 дни четирима болни получиха шаанс зза живот заради донорски ситуации

За 12 дни четирима заболели получиха шаанс зза живот поради донорски обстановки в университетска болница “Лозенец ” след трансплантация на бъбреци. Всички те са в устойчиво положение. 

Иван Иванчев влиза в листата на чакащите за трансплантация на бъбреци преди 7 години, през тях хемодиализата заема главното място в живота му.

" Много е тежко. Отнема ти свободното време, лишава другари, семейство. В последните месеци съм се молил единствено на Господ, вечер преди да си легна. Отчаян бях и не имах вяра, само че не щеш ли се случи ", описа Иванчев. 

В края на юли получава дълго чакано позвъняване.  " Никога няма да го не помни. Беше неделя следобяд, в 15:10 ч. точно ", сподели той. 

Получилите късмет за живот като Иван в болница " Лозенец " от началото на година досега са 9. С 5 повече от тези, за същия интервал предходната година.

" В последно време не се е случвало толкоз бързо, една след друга трансплантации. Надяваме се тази тенденция да продължи и надлежно да има повече донори ", уточни доктор Катина Стойчева, уролог в УМБАЛ " Лозенец ", съобщи Нова тв. 

За да се реализира това, обаче, съгласно доктор Катина Стойчева, би трябвало по-добра организация от страна на страната, както и популяризация на донорството.
" Самите хора да осъзнаят, че това не е нещо неприятно да се подаряват органи, колкото и тежко да е в такъв момент ", добави тя. 

За Иван Иванчев остава фантазията за новия му живот. И още една - в миналото да срещне фамилията на 32-годишния мъж, което е взело решението да подари органите му.
" Благодаря им от сърце, дано да им се върне и на тях положително. И да се оказва помощ на хора, които имат потребност като мен, тъй като е доста тежко ", сподели Иванчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР