За 1 година след поставянето имняма нито едно пътно произшествие

...
За 1 година след поставянето имняма нито едно пътно произшествие
Коментари Харесай

30 от 1100 колчета в Кресненското дефиле са счупени, АПИ ще ги подмени

  • За 1 година след слагането имняма нито едно пътно произшествие в16-километровия сектор, през койтопреминават 11 хиляди коли на денонощие
  • Наесен инсталират и на пътя Русе -Бяла, и през Прохода на републиката

Около 30 гъвкави ограничители по разграничителната линия на основен път Е-79 в Кресненското дефиле са счупени или повредени, преброи наш кореспондент през миналата седмица по трасето.

Това основава причина за пътни произшествия - неналичието им може да предизвика водачите да изпреварват, където е неразрешено, и да се стигне до злополука. А такава не е имало в рисковия сектор от една година, когато сложиха така наречен колчета.

1100 гъвкави ограничители, модел С1, бяха инсталирани през юли предходната година по продължение на 16,3 км в дефилето от пътен възел “Черниче - Брежани ” до един километър преди Кресна, съобщи 24 chasa.bg.

Поставени бяха през 15 метра в оста на пътното платно, а височината им е 75 см. Захванати са за асфалтовата настилка с дюбели и винтове.

“Със сигурност те са повредени инцидентно. Може да е станало при прекосяване на едрогабаритни транспортни средства на завой и да са закачили ограничителите, тъй като платната за придвижване и в двете направления са тесни ”, споделят водачи, които постоянно минават по трасето от Благоевград към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.

Малко откакто бяха инсталирани през юли м.г.,

имаше случай нанарочно изрязване

на 16 разделителя с ножовка и моторен трион от вбесени от ограничаването водачи. Но по-късно всички схванаха, че тази мярка дава резултат - няма произшествия и се пътува обикновено, разясниха водачи.

Най-много - към 5-6, липсват на така наречен свински завой, евентуално отнесени от завиващ дълъг камион. На някои места като мостове да вземем за пример има алена разграничителна линия сред двете платна, само че няма колчета поради неспособност да се слагат.

Там, където пък има отбивка за непряк път и колите би трябвало да завият, с цел да се отклонят от основния, също няма сложени ограничители, което основава от време на време илюзия, че са изпочупени.
Такива няма и в тунелите, както и стотина метра преди и след тях.

Бруталната сеч предходната година изрично бе преднамерено направена, тъй като бе тук-там, на които има отбивки и там очевидно са слезли вандалите. Бяха отстранени по 4-5 на едно място. Имаше и следи, които посочваха, че е рязано с трион или резачка.

Сега обаче изчезналите разделители очевидно са повредени несъзнателно, някои са огънати и няма следи от рязане. От АПИ увериха, че през септември, когато се чака трафикът в сектора да се успокои, ще стартира замяна на повредените и слагане на нови на мястото на изчезналите.

Изпочупените разделители в дефилето от време на време се подменят, с цел да не се подлъгват по-неопитните водачи и да подхващат нерегламентирано изпреварване. В Кресненското дефиле бе въведено и ограничаване на скоростта от 50 км/час.

Предстои като идващ стадий от осъществяването на ограниченията за сигурност монтиране на

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР