Ювентус записа трети пореден успех с 1:0 в италианската Серия

...
Ювентус записа трети пореден успех с 1:0 в италианската Серия
Коментари Харесай

20-годишният Фабио Мирети донесе победата на Ювентус над Фиорентина

Ювентус записа трети следващ триумф с 1:0 в италианската Серия А. Този път Юве завоюва гостуването си на Фиорентина от 11-ия кръг.

„ Бианконерите “ бяха тотално надиграни от своя съперник, само че за разлика от него, те съумяха да стигнат до надвит гол, дело на Фабио Мирети в 10-ата минута, който с шут по земя даде задатък на своя отбор след асистенция на Филип Костич. Така 20-годишният младеж на " Старата госпожа " вкара дебютния си гол за мъжкия състав на клуба. Три минути по-късно Антонин Барак се опита да възвърне равенството, само че ударът му се оказа много неудачен.

Така торинският гранд записа първа турнирна победа на „ Артемио Франки “ от декември 2018 година насам.



Преди началото на мача беше отдадена респект към починалите поради наводненията в Италия. Играчите на двата тима дружно резервираха безмълвие в центъра на терена на фона на аплодисментите на феновете по трибуните. Както е известно, имаше огромна неизясненост дали дуелът въобще щеше да се изиграе през днешния ден поради бедственото състояние в Тоскана, само че беше взето решение конфликтът да се организира по стратегия макар апелите на локалната власт за неговото отсрочване. Именно в символ на митинг против това решение ултрасите на домакините взеха решение да бойкотират мача.

Ювентус събра 26 точки и продължава да преследва водача Интер, който има единствено два пункта повече. Фиорентина пък този кръг се свлече на осмата позиция, оставайки със 17 точки след третата си поредна турнирна загуба.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР