Ювентус от Букурещ влезе с гръм и трясък в румънския

...
Ювентус от Букурещ влезе с гръм и трясък в румънския
Коментари Харесай

Ювентус смени името си под натиск от Торино, да се плашат ли и в Малчика?


Ювентус от Букурещ влезе с гръм и тропот в румънския хайлайф през 2017 година, само че огромният успех се трансформира в голямо отчаяние, защото клубът беше заставен да промени името си.

Причината е напън от страна на " Старата госпожа " от Торино, където не са удовлетворени от използването на името Ювентус, както и от съвсем идентичната емблема от страна на румънците.

Занапред букурещкият Ювентус ще се споделя ФК Колентина и ще има ново лого. Самият клуб е учреден през 1992 година и отците му очевидно са били почитатели на торинския гранд, който с години не е забелязвал съществуването им, само че с влизането в елита им влиза в полезрението.

Иначе в Румъния за първи път тим с названието Ювентус се появява през 1924 година и става първенец шест години по-късно.

След това обаче се мести в Плоещ и става известен името Петрололум. У нас също има тим с името Ювентус, който е от село Малчика.

Отборът е носил имената Юнак и Левски до 1995 година, когато се прекръсва на Ювентус, със специфичното позволение на адашите си от Торино, се твърди в информация в Уикипедия. Девизът му е " Победа или гибел ".

Sad day for the millions of Juventus Bucharest fans out there. The club was asked by Juventus Torino to change their name and crest. They will be called FC Colentina starting next season and will have a new crest as well. pic.twitter.com/JsFPX00A7P
— Emanuel Roşu (@Emishor) December 4, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР