Ювентус и Наполи изиграха един спиращ дъха мач в последната

...
Ювентус и Наполи изиграха един спиращ дъха мач в последната
Коментари Харесай

Головият хорър в мач №1000 за CR7 би възхитил и Хичкок

Ювентус и Наполи изиграха един спиращ дъха мач в последната съботна августовска вечер. Сочените за съществени кандидати за купата предоставиха невероятно за подражателство представление на „ Алианц Стейдиъм”, където след чутовна драма торинци победиха с 4:3. Мачът, макар тъжния му край с автогола на Калиду Кулибали в добавеното време, си остава сериозна поръчка за качеството, с което Карло Анчелоти разполага, откакто неаполитанци наваксаха пасив от 0:3 единствено в границите на 13 минути.

Двубоят ще остане в историята като мач №1000 за Кристиано Роналдо в професионалния футбол, а португалецът съумя да остави своя отпечатък, отбелязвайки един от головете за Юве. При всички положения обаче Наполи съумя да извади на показ някои по никакъв начин немалки недостатъци в играта на „ остарялата госпожа”, където много слаб мач направи най-скъпият бранител в калчото – Матайс де Лихт. Разбира се, Анчелоти ще обърне съществено внимание на играта в отбрана, тъй като головата разлика на неговия отбор след два кръга е 7:7 (след триумфа 4:3 над Фиорентина в първия кръг).

Атаките започнаха да летят още през цялото време, като „ юбилярят” Роналдо сътвори работа на вратаря Алекс Мерет след единствено 4 минути игра. Португалецът нанесе подъл шут от изострен ъгъл, с което принуди италианеца да избива. Десет по-късно пристигна отговорът на Наполи – Алан нанесе доста мощен шут от границата на вратарското поле и единствено протегнатата ръка на Войчех Шчесни попречи на топката да порази долния ляв ъгъл.

Мигове по-късно домакините прибегнаха до първата си промяна, откакто мускулна контузия извади Матия Де Шилио от игра. Появилият се вместо него Данило откри резултата единствено 26 секунди след появяването си. Леонардо Бонучи спря изстрел на Лоренцо Инсиние, което разреши на Дъглас Коста да се понесе с лудо движение отляво. Бразилецът със страховит дрибъл завладя над половината терен, влезе в наказателното поле, където финтира противник и подаде за Данило, който порази мрежата макар докосването от вратаря Мерет.

Три минути по-късно Юве дръпна с 2:0. Блез Матюиди със страховит пас откри Гонсало Игуаин в наказателното поле, а таранът с внезапен финт подвигна топката над крайници на Калиду Кулибали. Това го остави очи в очи с вратаря и изстрелът в горния ляв ъгъл беше безукорен – 2:0.

В 33-ата минута Юве значително можеше да убие интригата, в случай че далечният удар на Сами Кедира не беше срещнал напречната греда.

На полувремето наставникът на Наполи Карло Анчелоти трябваше да рискува и той го стори. Очевидно експертът не беше удовлетворен от приноса на Фаузи Гулам и Лоренцо Инсиние, което разреши на Марио Руи и дебютантът Ървинг Лосано да се появят на терена.

Юве сякаш съзнателно разреши на противника да диктува събитията и Наполи изтърва две нелоши благоприятни условия посредством Дрийс Мертенс. За сметка на това в 62-ата минута домакините сподели страховита успеваемост и посредством първата си в действителност рискова контраофанзива Кристиано Роналдо откри головата си сметка за сезона. Дъглас Коста отново беше с инструментална роля, като проби отляво и от аутлинията даде съвършен пас по земя към точката на дузпата. Роналдо не вложи доста мощ в изстрела си и го насочи задоволително добре, с цел да стигне кълбото до долния десен ъгъл – 3:0.

Много тимове тук биха се предали, но Наполи отхвърли да стори това. Марио Руи в 66-ата минута извърши превъзходен метод директен свободен удар, а Емре Джан покри засадата, което даде късмет на Костас Манолас с глава да разпечата Шчесни – 3:1.

Само 2 минути по-късно гостите проведоха страхотна офанзива отляво, при която Пьотр Желински беше изведен с доста пространство, което да превземе. Бонучи се изтегли да го затваря, а учудващо за какво Матайс де Лихт спря да следи придвижването на Лосано в пеналта и пасът на поляка откри мексиканеца на съвършена позиция – 3:2.

Буквално в ответната офанзива Юве можеше да пресече стремежа на неаполитанците. В 68-ата Дъглас Коста нанесе извънреден шут по посока на горния ляв ъгъл, а Мерет докосна топката, с цел да я отбие в напречната греда.

В 81-ата минута Наполи напълно скапе настроението на домакинските последователи. Хосе Кайехон извърши директен свободен удар отдясно по офанзивата, а при далечната греда още веднъж Де Лихт изтърва индивида си и новото попълнение Джовани Ди Лоренцо от 2-3 метра попари отбора на Маурицио Сари.

До края на мача и двата тима пробваха още офанзиви, чиято цел бяха само трите точки. Случи се по този начин, че във втората минута от добавеното време автогол, освен това от най-злощастните, реши крайния излаз на вълнуващия дуел. Юве получи директен свободен удар в рискова непосредственост до вратата и топката беше центрирана към точката на дузпата. Първи до нея стигна Кулибали и опита да я чисти непосредствено от въздуха, въпреки и към него да нямаше състезател на съперника. Кълбото отскочи по допустимо най-неприятния метод от кората на сенегалеца и с ужасяваща точност влетя в горния ляв ъгъл - 4:3.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР