Юрий Риженков, генерален директор на украинската металургична компания Метинвест, която

...
Юрий Риженков, генерален директор на украинската металургична компания Метинвест, която
Коментари Харесай

Директор на Азовстал: Руснаците откраднаха стомана за 600 млн. долара

Юрий Риженков, общоприет шеф на украинската металургична компания " Метинвест ", която има металургичния цех " Азовстал " в Мариупол, който по време на обсадата се трансформира в последната цитадела на украинските бранители на града, даде изявление за Би Би Си и сподели, че от заводите и от пристанищата в окупираните територии за Русия е изнесена стомана на обща стойност към 600 милиона $. Това са хиляди тонове стомана, като забележителна част от тях към този момент са били платени от купувачи от Европа и Англия, цитира news.bg.

" Те всъщност просто ни ограбват. Те крадат освен нашите артикули, само че и някои от продуктите, които към този момент са благосъстоятелност на европейски клиенти. Тоест, в действителност те крадат освен от нас, само че и от европейците ", сподели Риженков.

Той акцентира, че компанията документира всички тези обстоятелства на обири и се готви за правосъдни каузи. " В един миг руснаците ще би трябвало да дават отговор освен в интернационалните, само че и в наказателни съдилища. Ние ще ги съдим, където е допустимо ", акцентира топ мениджърът на " Метинвест ".

" Азовстал " и различен металургичен цех в Мариупол, " Илич ", съставляват 40% от украинското произвеждане на стомана. 300 служащи на Азовстал и 200 членове на техните фамилии са починали по време на военните дейности, сподели Риженков.

В края на май най-богатият човек в Украйна съобщи, че възнамерява да съди Русия за загуби от 17 до 20 милиарда $, породени от бомбардировките на стоманодобивните фабрики, които той има в разрушения град Мариупол, предава Ройтерс.

" Ние несъмнено ще съдим Русия и ще желаяме подобаваща отплата за всички загуби и изгубения бизнес ", сподели Ринат Ахметов, който има най-големия украински производител на стомана " Метинвест ", пред украинския новинарски портал mrpl.city в изявление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР