Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел, обявиха

...
Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел, обявиха
Коментари Харесай

Прокуратурата: Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел

Юрий Борисов е разпитан в качеството му на очевидец, оповестиха публично от управлението на Специализираната прокуратура.
Следователи от Следствения отдел на СП, подпомагани от сътрудници на ДАНС, правят обиски по следствието. Твърди се, че то е почнало на 3 юли и е за шпионаж.
Допълнителна информация ще бъде предоставена, незабавно щом ползите на следствието разрешават, разясниха от СГП.
Припомняме, че по-рано през днешния ден водиха за разпит някогашния основен редактор на вестник „ Дума ” - Юрий Борисов. Той е упрекнат в шпионаж, настояват от медията. Журналистът в този момент е един от секретарите на националното придвижване " Русофили ".
От връченото определение за обиск ставало ясно, съгласно вестник " Дума ", че Борисов е арестуван поради формирано през юли дело. А членът, по който е арестуван, гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години.
От „ Дума ” оповестяват, че не са съумели да се свържат с ръководителя на " Русофили " Николай Малинов, нито с неговата брачна половинка. По неофициална информация в техните офиси и в дома им също се правят обиски. Сутринта Малинов е трябвало да взе участие в предаване по бТВ, само че не се е явил в студиото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР