Юристът предупреди за опасност от изтичане на лични данни заради

...
Юристът предупреди за опасност от изтичане на лични данни заради
Коментари Харесай

Експерт за отстъпките по бензиностанциите: Нужно е персоналът да бъде обучен

Юристът предизвести за заплаха от приключване на персонални данни поради необучения личен състав. „ Дори чисто като техническа неточност е допустимо да се получи корист с персонални данни по някакъв метод ”, посочи той. 

Отстъпката от 25 стотинки за горивата беше призната от Народното събрание. Какво обаче значи тя за работата на бензиностанциите разяснява юристът в Асоциацията на търговците на горива в България Георги Тенев.

„ Във влизането в комерсиалния обект ще може да бъде забелязана крайната цена за физически и юридически лица. Но заплащайки нашата сметка на касата, там ще бъде приспадана съответната отстъпка - компенсацията от 25 ст. ”, изясни той.

Тенев разясни, че през днешния ден надали ще е допустимо да заредим гориво с отстъпката. Първо е належащо законът да влезе в действие, а по-късно търговците на горива да актуализират софтуерите си, предава Нова тв.

„ Необходимо е личният състав да бъде подготвен да обработва този размер персонални данни, който до момента не се е претендирал. Вероятно на никого не му се е налагало да си показва регистрационния ваучър на автомобила, с цел да зареди гориво. Ще отнеме време чисто механически ”, означи Тенев.

По думите му е допустимо бензиностанциите да съумеят да се оправят в границите на седмица. „ Тази отплата ще се дава с оборотните средства на търговеца, а не на страната. Държавата след това, най-рано след 45 дни, ще възвърне тази отплата на търговеца на горива ”, обясни още юристът.

Притеснението му е, че може да се сътвори една „ нездрава ” еуфория у популацията, което да тръгне да се презапасява с сякаш по-евтини горива. „ Това все още няма никакъв смисъл и би се оказало много нездравословно поради противоречивите вериги на доставки ”, разяснява Тенев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР