Юрист направи прелюбопитен коментар по важна за страната тема.Конституционна криза

...
Юрист направи прелюбопитен коментар по важна за страната тема.Конституционна криза
Коментари Харесай

Юрист разкри можем ли да изпаднем в конституционна криза

Юрист направи прелюбопитен коментар по значима за страната тематика.

Конституционна рецесия би настъпила, в случай че Конституционният съд се произнесе по дела номер 1 и 2 в този миг. Това надали ще се случи обаче, тъй като си има периоди.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия юристът Иван Брегов от " Института за пазарна стопанска система ", който разяснява днешните думи на президента, че сме на прага на конституционна рецесия. 

" Конституционна рецесия може да настъпи и, в случай че всички, които могат да бъдат номинирани за длъжностен министър председател, откажат да поемат поста. За мен трябваше да се одобри, че претендентите за длъжностен министър председател нямат право да отхвърлят поканата. Не имам вяра обаче, че тези хора ще откажат и ще хвърлят страната в безпорядък. Съглсен съм, че има правни пропуски, които могат да доведат до конституционна рецесия, само че не мисля, че ще се стигне до там ", добави той, написа novini.bg. 

" Факт е, че към този момент имаме подадена оставка на един от възможните претенденти за длъжностен министър председател. Аз също се изненадах. Виждам политически безпорядък и незадоволително добре свършена работа на политиците, само че не виждам политически напън за тази оставка ", безапелационен бе Иван Брегов. 

" Народното събрание е мястото, където би трябвало да се организира дебата за Нотариуса, с цел да бъде изсветлен този проблем. За страдание мисля, че всичко по тази тематика ще потъне и нищо няма да се случи. Единственият лъч вяра е, че имаме един заслужен арбитър в лицето на госпожа Цариградска, която е сама против цялата система и отхвърля да преклони глава ", съобщи юристът по тематиката за Мартин Божанов - Нотариуса. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР