Юри МихалковСъс съгласието за визитата у нас на Володимир Зеленски

...
Юри МихалковСъс съгласието за визитата у нас на Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Антибългаски слугинаж

Юри Михалков
Със единодушието за визитата у нас на Володимир Зеленски ръководещата върхушка освен слугинажки драпа да се подреди измежду евро-атлантическите ястреби в спора с Русия, само че и погазва националните ползи в сгода на цели, налагани от Брюксел и Запада, нямащи нищо общо с европейските полезности. Или на цели, които да вкарат България във война, както предвижда водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Преди визитата комисията по външна политика одобри проектодекларацията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, подкрепяща приемането на Украйна в НАТО, когато мирът настъпи в Украйна. Само че НАТО в Украйна е " алената линия ", от която нуклеарна Русия няма по какъв начин да отстъпи. Неслучайно трезви политици и анализатори на Запад предлагат неутрална и неблокова Украйна, с цел да настъпи мир там и в Източна Европа. Вместо обаче подобен по-балансиран метод, нашите ръководещи избраха да се държат за полата на русофобска Америка макар рецензиите към политиката й поради нуклеарните опасности, които тя носи.
Пак преди визитата стана ясно, че военният министър Тодор Тагарев, който към този момент назовават Тагаренко или Тагарчук, е предложил основаването на военна база на Съединени американски щати в Бургаския залив, което няма по какъв начин да не е обвързвано с Украйна. 
Нищо, че ще е нарушаване на интернационалния контракт от Монтрьо. С такава база обаче България става цел за ответни удари, неслучайно поради това антинационално решение Корнелия Нинова изцяло разумно изиска оставката на " ястреба " от постройката на улица " Дякон Игнатий " щ3.
Да вземем и предлагането на продажната ни върхушка да се дадат реакторите от " Белене " на Украйна, против което Българска социалистическа партия също се опълчва. Предложението е ялово по три аргументи. Първо, от всички се признава, че Украйна е банкрутирала страна, тя просто няма тези 1,2 млрд, за които ние ще претендираме. Тя е на финансово командно дишане, секне ли подаването му, не ми се мисли за клетите украинци. С една дума, парите ще дойдат от трети лица, само че по този начин огромен е рискът разплащането да мине по пистата на " разваления телефон " и ние да получим единствено част от договорката или даже трохи, в случай че въобще получим нещо. Второ, енергоспецът с физиономията на мамино детенце Делян Добрев, ни будалка, че поради глобите нямало кой да построи централа с съветско съоръжение. В тази връзка му напомням пост от вторник във Facebook на унгарския външен министър Петер Сиярто, който е министър и на външноикономическите връзки: ДСанкциите слагат тясна рамка за съдействие, само че към момента има благоприятни условия във значими области като АЕЦ, селско стопанство, фармацевтични артикули и здравеопазванеУ. Значи има по какъв начин да се построи централа с съветско съоръжение. Но за задачата би трябвало да си темперамент, а не мамино детенце. И трето, демографски България е на смъртен одър. Експерти вещаят, че в случай че не се вземат ограничения, към края на века няма да ни има като нация. А една АЕЦ " Белене " дружно с всички съпътстващи действия (научен център, търговия, обучение, опазване на здравето, превоз, изхранване, косвени връзки с други региони на страната) основава работни места за до 30-40 000 души. Това си е междинен град за днешните ни демографски мащаби. Но ГЕРБ избират Украйна пред оцеляването на България.   
Очаква се на срещите  в София Зеленски да насочи претенции за нашите руски ракетни системи С-300, които са ни били дадени пред 1988 година Украйна е съвсем без Противовъздушна отбрана система, което се признава както от нея, по този начин и от сътрудниците й. За задачата през 2022 година Съединени американски щати са ни предложили отплата с ракетите NASAMS за 200 млн. $. Сделката не е станала, само че като знам по какъв начин върхушката е подготвена да се хвърли с евроатлантическите си гърди върху амбразурата, нищо чудно те да я съживят, макар че това ще е за сметка на национална сигурност.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР