Юри Копач, изпълнителен директор на “Дженерали Застраховане АД, е новият

...
Юри Копач, изпълнителен директор на “Дженерали Застраховане АД, е новият
Коментари Харесай

Юри Копач е избран за председател на Асоциацията на българските застрахователи

Юри Копач, изпълнителен шеф на “Дженерали Застраховане ” АД, е новият ръководител на Управителния съвет (УС) на Асоциация на българските застрахователи (АБЗ). Той беше определен за позицията по време на годишното заседание на УС на асоциацията, провело се на 17 май 2023 г. 

От 2018 година до момента Копач беше зам.-председател на УС на асоциацията. На новата позиция той застава след изпълнителния шеф на ЗАД “Армеец ” Константин Велев.

Юри Копач има дълготраен професионален път в региона на застраховането. Неговата кариера в бранша стартира през 1997 година През 2002 година той става шеф “Автомобилно обезпечаване ” и член на Управителния съвет на ЗАД “Виктория ”. През 2012 година Копач е назначен за зам.-изпълнителен шеф на сдружението. 

След сливането на ЗАД “Виктория ” с “Дженерали България Холдинг ” през 2015 година той става изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на обединеното сдружение “Дженерали Застраховане ” АД.

Юри Копач, изпълнителен шеф на “Дженерали Застраховане ” АД разяснява: „ Приемам позицията със схващане за високата отговорност, която аз и сътрудниците от управителния съвет поемаме пред нашите членове. През годините асоциацията се трансформира в това обединително звено, посредством което се образуват стратегическите цели, общите политики, а и репутацията на бранша. Наша е отговорността да развиваме и надграждаме постигнатото, с цел да може, с общи старания, да допринесем за разрастване на капацитета на застрахователния бранш. “.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР