Юрген Клоп вече е легенда на Ливърпул, независимо какво ще

...
Юрген Клоп вече е легенда на Ливърпул, независимо какво ще
Коментари Харесай

Крейг Джонстън: Клоп е легенда, също като Шенкли

Юрген Клоп към този момент е легенда на Ливърпул, без значение какво ще се случи в оставащите два мача до края на сезона, счита някогашният полузащитник на " алените " Крейг Джонстън. Мърсисайдци одобряват Уулвърхамптън през уикенда с късмет да завоюват купата в британското състезание при издънка на Манчестър Сити, а на 1-ви юни ще играят край в Шампионската лига. Това стана допустимо след успеха с 4:0 над Барселона нощес.

" Бях в клуба дълго, дълго време и името на Бил Шенкли се загатваше много постоянно. Постоянно се чуваха истории от някои от по-възрастните около тима, като Томи Смит. През клуба минаха десетки мениджъри, само че единствено две думи ми се въртят на езика... Юрген Клоп ", съобщи именитият футболист на Ливърпул от 80-те години в изявление за Omnisport. " Достатъчно пояснение е самият факт, че го загатвам в едно изречение с Бил Шенкли. Не е нужно повече. Когато приказвам за Клоп, аз си представям сърце, обич, предпочитание, пристрастеност, знание, ловкост, екипен дух и фикция. При него има щипка фикция, както е и при скаузърите. Той има възприятие за комизъм и е роден шегобиец. Той стана скаузър, както го направи и Шенкли. И двамата не бяха такива преди Ливърпул ", продължи той. Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) съживи Ливърпул след прекосяването си на " Анфилд " през 2015-а година и тимът към този момент е в елита на европейския футбол. Мърсисайдци ще играят втори следващ край в Шампионската лига, а също така стигнаха до мачовете за трофеите в Лига Европа и купата на Лигата. В шампионата " алените " са на точка от Манчестър Сити единствено един кръг преди края на сезона.
Клоп към момента няма купа с Ливърпул, само че за 51-годишния Джонстън германецът към този момент е легенда: " Така е, тъй като Ливърпул надскочи себе си. При Манчестър Сити виждаме тъкмо противоположното - по-зле са от предстоящото ". " Видяхте какъв брой доста звезди имаше на терена против Барса нощес, а Джордан Хендерсън за мен бе състезател на мача. За сходно нещо се желае огромен кураж. Дори и да не завоюват нищо този сезон, Юрген е легенда. Надявам се въпреки всичко това да не се случи. Спечелиха толкоз доста мачове, завоюваха и сърцата на почитателите по целия свят. Дори в Мадрид ни обичат към този момент. Точно поради това той е легенда ", сподели още Джонстън. " Ливърпул е неповторим град и в него живеят неповторими хора. Не са манчестърци, лондончани или джордита. Те имат извънредно сантиментално въодушевление към живота, имат възприятие за подигравка и неповторим комизъм. Те са мечтатели и постоянно се пробват да надскочат себе си. Не съм виждал това в доста други градове ", добави някогашният халф на Ливърпул. " Интересно е, че по наше време ние печелехме всичко, а в Манчестър Юнайтед бяха най-хубавите футболисти и най-големите звезди. Ние имахме Далглиш, Ръш, Сунес и Хансен, само че също по този начин имахме доста черноработници. Точно като нощес. На Барса не им се вярваше какво се случва, хвана ги боязън и правеха безумни неточности ", продължи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР