Юношите на Славия футбол 7, родени през 2007 година, се

...
Юношите на Славия футбол 7, родени през 2007 година, се
Коментари Харесай

Децата на Славия разгромиха Фиорентина, но бяха спрени от Ювентус и Интер

Юношите на Славия футбол 7, родени през 2007 година, се показаха почтено на мощен интернационален шампионат в Ламеция. Воденият от старши треньора Александър Захариев и неговия асистент Георги Стоянов състав приключи на десетото място от общо 48 участници в конкуренцията в южната част на Италия. В шампионата от 20 до 22 април взеха присъединяване представители на школите на съвсем всичките клубове от италианския футболен хайлайф.
Младите слависти записаха 5 победи и 2 загуби, което им отреди десетата позиция в крайното класиране. Отборите бяха разграничени в 12 групи по 4 състава, а " белите " станаха първи в своя поток след три следващи победи и цялостен актив. Особено усещане прави триумфът с 4:0 против юношите на Фиорентина. В другите две срещи с представителите на италиански частни школи бяха записани разгромни победи със 7:1 и 7:0.
На осминафиналите Славия загуби с 0:3 от Ювентус, само че по-късно надигра Кротоне с 3:0 и гръцкия Калимера с 4:2. В последвалия дуел с Интер (Милано) славистите още веднъж паднаха с 0:3.
" Участвахме в доста мощен шампионат, в който играха представители на академиите на водещите италиански клубове. Представители на Интер, Каляри и Дженоа се поинтересуваха от петима наши футболисти и даже взеха техните данни. Нашите футболисти ги впечатлиха с изявите си и заради тази причина попаднаха в полезрението на скаутите. Това е премия за напъните и труда на целия тим, на треньорския щаб и на клубното управление. Сигурни сме, че ще имаме още хубави моменти ", съобщи за клубния уебсайт старши треньорът Александър Захариев.
Доброто показване на Славия в шампионата обезпечи покана за присъединяване на " белите " в шампионата и през 2019 година.

фотография: pfcslavia.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР