Юношеският национален отбор (до 17 г.) претърпя втора загуба на

...
Юношеският национален отбор (до 17 г.) претърпя втора загуба на
Коментари Харесай

Юношите ни останаха без шансове на Евро 2022 след втория мач

Юношеският народен тим (до 17 г.) претърпя втора загуба на Евро 2022 в своята възрастова група. Тимът на селекционера Йордан Петков отстъпи с 0:4 от огромния любимец в групата Франция, който в първия си мач бе разгромил Полша с 6:1.

Още преди днешния дуел на ст. " Рамат Ган " Петков бе предизвестил, че тимът му ще се изправи против доста сложен противник, само че ще се опита да приложи тактичност, с която да противодейства. За страдание това не се получи.

Французите поведоха до почивката с два гола на звездата си Матис Тел (17 г.), който играе в първия отбор на " Рен ". Той се разписа в 29-ата и 44-ата мин., като и двата пъти се възползва от самостоятелни наши неточности в отбрана.

През втората част Франция отслаби пресата, а и българският тим заигра малко по-уверено. Но в 84-ата мин. Роберто Райчев получи втори жълт картон и противникът ни бързо се възползва от численото предимство. В 86-ата мин. Айман Айки ( " Сент Етиен II " ) вкара третото попадение благодарение на левия непряк дирек, а в 90-ата мин. нова наша неточност, на Чунг Нгуен До ( " Славия " ) докара до гол на Уарен Заир-Емери от юношеския отбор на " Пари Сен Жермен ".

В другия мач от групата Нидерландия реализира също втори триумф - 2:1 над Полша. Така Франция и Нидерландия (с по 6 т.) си осигуриха място на 1/4-финалите. За българския тим остана утешителна цел - в неделя да търси първа победа в историята ни на европейски шампионати (до 17 г.) против състава на Полша, който също като нашия е с 0 точки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР