Юношата на Славия Иван Пещенски се бори за живота си.

...
Юношата на Славия Иван Пещенски се бори за живота си.
Коментари Харесай

Юноша на Славия се нуждае от средства в борбата с левкемията

Юношата на Славия Иван Пещенски се бори за живота си. Бившият футболист на Мизия (Кнежа) е болен от левкемия и се нуждае от финансова помощ, с цел да може да пребори подлата болест.

250 хиляди $ са нужни, с цел да може да замине и да организира лекуване в Израел, като депозитът, който би трябвало да бъде импортиран, е на стойност 100 хиляди $.

"Иван е на 35. Иван е брачен партньор, татко, наследник, брат, другар, кинезитерапевт - същински човек, събрал в себе си всички тези функции. За страдание, от преди тъкмо една година Иван е и пациент. След няколко дни с тресчица, главоболие и безсилие е признат със подозрения за пневмония, а единствено ден по-късно чува страшната диагноза - левкемия, остра миелоидна левкемия (много висок риск). Следва цялостен потрес! Как по този начин? Кога? Откъде? Защо? Сигурно има някаква неточност? Та това е Иван - здрав, деятелен, деен, планиращ, неотклонен! А внезапно дотам смачкан, че не може да седи за повече от 5 минути на стол и не съумява да извърви 100 метра без да си почине. За благополучие, след отърсването от нелепата обстановка има проект за деяние - индукция (първа мощна химиотерапия), последвана от консолидация (поддържащи химиотерапии) и трансплантация на стволови кафези от съчетаем донор, които да доведат до трайна ремисия и до изцеление. Звучи... обнадеждаващо и постижимо и нито Иван, нито околните му се отчайват и предават. Той е решен да мине през тези борби и да излезе като победител в битката на живот и гибел (буквално), тъй като има за кого и защо да се бори! Индукция, консолидация, трансплантация - не е чак толкоз зле, май?! Е, единствено Иван знае по какъв начин е минал през този смут, по какъв начин е оживял и издържал всичко - брутални химиотерапии, вливани с часове, десетки антибиотици, хидратации и всевъзможни други хапчета и сиропи, всекидневно бодене, ровене в костите му, изтощителни тресчици, нулев имунитет със седмици, в които е невероятно даже да се покаже на открито, побъркваща изолираност, пропуснати моменти, надалеч от семейство и другари, всекидневен смут, протичащ се онлайн в близост... Логично е след тези смазващи тествания всичко да е както би трябвало, само че знаете, доста постоянно нещата не се случват по проект.
 Снимка 422491
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР