Юлия КУЛИНСКАДепутатите намалиха срока на мандата на членовете на Комисията

...
Юлия КУЛИНСКАДепутатите намалиха срока на мандата на членовете на Комисията
Коментари Харесай

Депутатите намалиха мандата на членовете на КЗК от 7 на 5 г.

Юлия КУЛИНСКА

Депутатите понижиха периода на мандата на членовете на Комисията за отбрана на конуренцията (КЗК) от 7 на 5 години и го възвърнаха на равнищата отпреди година. Той беше повишен с 2 години в края на 2021 година по време на третото държавно управление на ГЕРБ. Председател на регулатора е Юлия Ненкова, майката на депутата от партията на Бойко Борисов Александър Ненков.

Сегашният състав на Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да бъде заменен следващата година. Освен това тя ще има не един, а двама заместник-председатели. Завишават се и условията към членовете на комисията. Те ще би трябвало да имат просветителна степен " магистър " и 7 години стаж по специалността, а не 5, както беше до момента.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи упрекнаха ръководещите, че не трансформират правната рамка, а единствено сменят едни хора с други. Комисия за защита на конкуренцията беше превърната в комисия на картелите и поради това в този момент целият писък тук е за какво нашите хора, които трансфораха България в един картел, би трябвало да бъдат махнати, обърна се към гербаджиите Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Александър Ракшиев от " Продължаваме промяната " разяснява, че хората се тормозят да популяризират своите марки като български, тъй като репутацията има значение, а репутацията на българските регулатори не е добра. Гербаджията Радомир Чолаков пък непосредствено предизвести болшинството, че в случай че в този момент " изчегърта " КЕВР, същото ще се случи с техните назначения, в случай че неговата партия се върне във властта. Не съм очаквал човек, който е учил 4 години в Германия, да демонстрира какъв занаятчия е на чегъртането, възмути се депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Георги Михайлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР