Юлиана МетодиеваНе съм сигурна дали Лена Бориславова е стъпвала в

...
Юлиана МетодиеваНе съм сигурна дали Лена Бориславова е стъпвала в
Коментари Харесай

Лена, разходи се до Факултета за да разбереш какво е да си ромско дете в първи клас и учителката да ти говори на български

Юлиана Методиева

Не съм сигурна дали Лена Бориславова е стъпвала в гето. Нито пък министър ръководителят. Нито пък звездата на бТВ Мария Цънцарова, която питаше тази заран Лена за разнообразни неща. Само дето и двете минаха с танцуващи стъпки към тематиките за бедността и неравенството.
Което значи доста неприятни неща!
Означава, че власт и медия визия нямат какво да вършат за 360 хиляди безработни от етническите малцинства, макар че бяха особено предизвестени от Европейската комисия. Нито началничката на кабинета от Продължаваме промяната, нито който и да било различен от техните министри ги е грижа за това, че над 100 дни ръководство, а

никой не е мръднал и на сантиметър националната тактика за интеграция на малцинствата

И за какво да я мръдне? Да биха Лена, Мария Цънцарова и Кирил Петков посещавали най-малко едно ромско учебно заведение в Сливенската „ Надежда “, щяха да проумеят какъв брой неизбродим е казусът с образованието на дечурлигите там. Неизбродим като да попаднеш в мочурище. Ако си ромско дете, рискуваш да останеш в тресавището до края на живота си.
Дневният ред на обществото никак не е самичък този, за който интервюираха тази заран госпожа Бориславова! Дано има кой да й проучва публичното мнение в обществените мрежи. Ако би имала, щеше да престане да се държи като

принцеса, която гледа живота през пердетата на Министерски съвет

Може би щеше да разберe нещо геополитически значимо. Това, че, с цел да завършат приблизително обучение, освен ромчетата би трябвало да бъдат учени като билингви. Иначе казано, да се зачита майчиният им език, тъй като те различен си нямат. Същата потребност поражда и от бежанската вълна, породена от стръвната имперска хватка на Путин. Никой не се е сетил, че на фамилиите на децата украинчета(20 хиляди до момента!) също би трябвало им се изготвят документите, училищен принадлежности, на родния им език! Как се учи в учебно заведение когато учителката не знае думичка на украински? Никак. Както от десетилетие към този момент учителката мига на парцали когато ромчето й споделя Бахтало Нево Бреш!

Лена Бориславова не е от националистическата партия Възраждане, само че не се разграничава доста от концепциите на Костадин Костадинов за малцинствата. Принципно тя, както и съдружното държавно управление, трансформират в невидими за страната децата от гетата и големите ромски квартали като Факултета или Столипиново. А това е

друга форма на дискриминация

Щом отсъства грижа за някой етнически не-бял човек, то е като да пренебрегваш редовно неговите потребности и потребности. А за какво тези потребности се подценяват, отговорът е елементарен. Хайде, хайде, някакви си циганета!

Какво споделиха в действителност от Европейската комисия на ръководещата Политическа партия и нейните съдружни сътрудници? Неприятни неща. Че в случай че желаеме да имаме стопанска система с висока добавена стойност, първо би трябвало да влагаме в своя човешки запас, да го развием, тъй като друга работна ръка към този миг в България няма да пристигна. А по данни на Световната банка в идващите 10-15 години всеки пети, който влиза на пазара на труда у нас ще е от ромски генезис.
Лена, разходете се по Великден най-малко до Факултета! Вземете си и посредник. Ще разберете какво е да си ромско дете в първи клас и учителката да ти приказва на български!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР