Юлиан Нагелсман беше представен като нов селекционер на германския национален

...
Юлиан Нагелсман беше представен като нов селекционер на германския национален
Коментари Харесай

Юлиан Нагелсман беше официално представен като новия селекционер на Германия

 Efbet2023 Horizontal
Юлиан Нагелсман беше показан като нов селекционер на немския народен тим по футбол. 36-годишният експерт бе публично назначен от футболния съюз на Германия с контракт до края на Евро 2024. Той заменя на поста на Ханс-Дитер Флик, който беше освободен след серия от неприятни резултати, приключила със загуба 1:4 от Япония в другарска среща при започване на месеца. Така Флик се трансформира в първия треньор в историята на Бундестима, който е уволнен.

“Разговорите бяха извънредно лесни, нямаше причина да ме убеждават да поема поста. Целта ни е да изиграем едно доста положително европейско състезание. Това е огромна мотивация и предизвикателство. Зад гърба ни стои цяла нация. Искаме да играем избран тип футбол с концепция. Целта ни е да играем атрактивен футбол, който да се харесва на хората, а освен от позиция на резултатите ", съобщи новияте селекционер на Германия.

За последно Нагелсман бе отпред на Байерн (Мюнхен), само че беше уволнен през март след единствено година и половина при баварците. За него това ще бъде четвърти тим, откакто преди този момент е водил още Хофенхайм и Република България Лайпциг. Германският експерт съумя да класира и двата тима за Шампионската лига, а с “биковете ” даже доближи полуфиналите на най-престижния европейски клубен шампионат през 2020 година През 2021 година той бе назначен за треньор на Байерн (Мюнхен), като съумя да изведе отбора до шампионската купа в първия си сезон отпред преди да бъде уволнен. Нагелсман се трансформира и във втория най-млад ментор, заставал отпред на Бундестима. Дебютът му отпред на тима ще бъде на 14 октомври при гостуването на Съединени американски щати в другарска среща.

Европейското състезание през 2024 година ще бъде от огромно значение за Германия, защото страната е хазаин на шампионата. Последните огромни шампионати се оказаха неуспех за тима, като в две следващи години Маншафта отпадна още в групите. Четвъртата и последна международна купа за Германия пристигна през 2014 година, когато отпред на отбора бе Йоахим Льов.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР