Южносахалинският гарнизонен военен съд осъди военнослужещ по договор, който отказал

...
Южносахалинският гарнизонен военен съд осъди военнослужещ по договор, който отказал
Коментари Харесай

13 години затвор за руснак, отказал да воюва в Украйна

Южносахалинският гарнизонен боен съд осъди военнослужещ по контракт, който отказал да се бие в Украйна, на 13 години затвор със непоколебим режим , съгласно уеб страницата на съда, представен от съветската работа на Би Би Си.

Тази седмица военнослужещият по контракт беше приет за отговорен по делото за дезертиране по време на мобилизацията (алинея 3 от член 338 от Наказателния кодекс на Руската федерация), по този член той беше наказан на девет години затвор. В прессъобщението на съда се показва, че мъжът не се е явил във военното отделение, като е желал " да избегне изпращането му в зоната на специфичната военна интервенция и да си прекарва времето напразно ".

През февруари тази година той към този момент беше наказан условно по делото за нерегламентирано занемаряване на неговата част (алинея 5 от член 337 от Наказателния кодекс на Руската федерация), като окончателният период беше избран на най-много 13 години затвор . В пресслужбата на съда името на договорния боец не се оповестява, той се назовава " боец К. "

Въпреки това, както обърна внимание " Медиазона " (в регистъра на " непознатите сътрудници " ), в картата на делото на уеб страницата на съда е посочено цялостното име на военнослужещия по контракт - Максим Александрович Кочетков. Изданието " Сота " отбелязва, че името на наказания изцяло съответствува с името на военнослужещия по контракт Максим Кочетков, роден през 2002 година, за което писаха редица медии.

The Insider (издание, оповестено за нежелана организация и " задграничен сътрудник " в Русия) твърди, че Кочетков е измежду съветските военни, които са били държани при безчовечен условия в нефункционираща колония в региона на Луганск в Украйна предходната година, тъй като са отказали да се бият.
 Русия осъди мъж за изпращане на ракетни елементи на Съединени американски щати
Русия осъди мъж за изпращане на ракетни елементи на Съединени американски щати

Той пренасял съставените елементи през Латвия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР