Южнокорейците започнаха да гласуват на важните парламентарни избори в страната. В

...
Южнокорейците започнаха да гласуват на важните парламентарни избори в страната. В
Коментари Харесай

Южна Корея избира парламент

Южнокорейците започнаха да гласоподават на значимите парламентарни избори в страната.  В сряда бяха отворени 14 259 изборни секции в цялата страна , заяви Yonhap.

С малко над 30 милиона души, които имат право да гласоподават, и 300 места в Националното заседание, изборите ще послужат за оценка на ръководещата Партия Народна мощ на южнокорейския президент Юн Сук-йол.

Новинарската организация заяви, че главната опозиционна Демократическа партия (ДП) се чака да завоюва над 200 места , което доста ще ограничи администрацията на Юн в провеждането на нейната политика през оставащите три години от петгодишния мандат на сегашния президент, който е плануван да завърши през 2027 година

" Моля, гласувайте, с цел да попречите на политическата мощ, която съобщи народа, да получи парламентарно болшинство ", съобщи водачът на Демократическата партия Лий Дже Мюн преди отварянето на изборните секции .

Асошиейтед прес отбелязва, че тази година гласоподавателите са съсредоточени основно върху вътрешните проблеми на страната, до момента в който значими въпроси като нуклеарната опасност от Северна Корея и уговорката на Съединени американски щати към сигурността на Южна Корея остават на назад във времето .

Експертите означават също, че към 30-40% от гласоподавателите не са сигурни коя партия ще поддържат на изборите. Предполага се, че точно техните гласове могат да окажат мощно въздействие върху резултата от изборите.

Последните социологически изследвания обаче демонстрират, че нито една от двете партии няма безусловно преимущество: съгласно изследване на публичната телевизия KBS и социологическата компания Hankook Research четирима от 10 интервюирани възнамеряват да гласоподават за демократите, до момента в който 33% възнамеряват да гласоподават за Народната мощ .

Друго изследване, извършено от четири социологически компании, демонстрира, че 39% са подготвени да гласоподават за Народната мощ, а 37% - за Демократическата партия .

В същото време предходната седмица се организира предварително гласоподаване, по време на което ЦИК означи рекордно висока изборна интензивност за парламентарни избори - 31,28%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР