Южнокорейските военни съобщиха днес, че Северна Корея е изстреляла няколко

...
Южнокорейските военни съобщиха днес, че Северна Корея е изстреляла няколко
Коментари Харесай

Сеул: Поредна провокация на КНДР, изстреляха няколко крилати ракети

Южнокорейските военни оповестиха през днешния ден, че Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети от морето край източно военно пристанище, в най-нова проява на оръжия, изправена пред задълбочаващото се напрежение със Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Юга не сподели незабавно какъв брой ракети са били изстреляни или какво разстояние са прелетели. Не беше ясно по какъв начин са осъществени изстрелванията, макар че Северът към този момент е тествал крилати ракети от морето.

Това е третото известно изстрелване, осъществено от Северна Корея от началото на 2024 година след предходен кръг от проби на крилати ракети на 24 януари и тестово изстрелване на 14 януари на първата балистична ракета на твърдо гориво със междинен обхват.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се усили, защото севернокорейският водач Ким Чен-ун продължава да форсира създаването на оръжия и да насочва провокативни закани за нуклеарен спор със Съединени американски щати и техните азиатски съдружници.

Съединени американски щати, Южна Корея и Япония в отговор уголемяват своите взаимни военни учения, които Ким разказва като подготовки за навлизане, и изострят своите тактики за въздържане.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР