Южнокорейските туристи, чието корабче се преобърна и потъна в река

...
Южнокорейските туристи, чието корабче се преобърна и потъна в река
Коментари Харесай

Туристите от обърнатото в Дунава корабче били без спасителни жилетки

Южнокорейските туристи, чието корабче се прекатурна и потъна в река Дунав, в центъра на Будапеща, не са носели избавителни жилетки, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на южнокорейското външно министерство. То научило това от свои чиновници в Будапеща. Според южнокорейските дипломати в унгарската столица било нещо всекидневно туристите на корабчетата за разходки по Дунава да не носят избавителни жилетки.

Седем южнокорейски туристи са починали, седем са избавени, а 19 се водят за изчезнали. Не е ясна ориста и на двама унгарци, членове на екипажа. Издирването на оживели продължава през днешния ден в придошлите води на Дунав, въпреки че възможностите са минимални, сподели представител на унгарската Бърза помощ.

Унгарската полиция стартира престъпно следствие на потъването на корабчето.

Още не са ясни събитията към нещастието, разиграла се нощес към 21.15 часа локално време. Унгарските управляващи оповестиха, че туристическото корабче с 33 южнокорейци се е преобърнало и потънало, откакто било ударено от по-голям кораб. Служител на южнокорейската туристическа организация, провела пътуването, сподели обаче, че корабът е бил пуснал котва, когато е бил ударен.

Реката е била придошла след проливни дъждове и течението е било доста мощно. Температурата на водата е сред 10 и 12 градуса. Един от избавените е бил открит на 3 километра от мястото на корабокрушението, станало сред Верижния мост (моста Сечени) и моста Маргит.

През последните години Будапеща стана известна туристическа дестинация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР