Южнокорейските автомобилни производители Kia, Hyundai и марката за луксозни автомобили

...
Южнокорейските автомобилни производители Kia, Hyundai и марката за луксозни автомобили
Коментари Харесай

Hyundai и Kia са последните, които преминаха към зареждане на Tesla EV

Южнокорейските автомобилни производители Kia, Hyundai и марката за първокласни коли Genesis оповестиха в четвъртък, че техните електрически транспортни средства в Съединените щати ще имат портове за зареждане в жанр Tesla, считано от последното тримесечие на 2024 година Това ще разреши на притежателите на тези транспортни средства да употребяват безпроблемно зарядните устройства на Tesla.

Марките се причисляват към Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Nissan, Honda и други в обещанието да преминат към северноамериканския стандарт за зареждане на Tesla.

През 2025 година Hyundai ще стартира да дава адаптери на притежателите на по-стари модели на Hyundai с портове за комбинирана система за зареждане, с които техните електрически автомобили сега се създават. Адаптерите ще разрешат на тези електрически автомобили да употребяват и зарядни устройства в жанр Tesla.

Трите южнокорейски автомобилни производители са част от Hyundai Motor Group, макар че Hyundai и Kia работят като обособени компании в Съединените щати.

Голяма стъпка

Това бележи изключително значимо развиване за системата за зареждане на Tesla. Преброени дружно, Hyundai, Kia и Genesis биха били вторият най-продаван производител на електрически автомобили в Съединените щати след Tesla, съгласно данни от Kelley Blue Book. Трите марки дружно са продали 37 800 EV през първата половина на 2023 година (Tesla е продала повече от 330 000 през този интервал.)

Спринг Тауншип, Пенсилвания - 21 юли: станция за зареждане на транспортни средства ChargePoint (EV) в хотел Homewood Suites by Hilton в Спринг Тауншип, Пенсилвания, сряда сутринта, 21 юли 2021 година Спринг Тауншип, Пенсилвания – 21 юли: Станция за зареждане на транспортни средства ChargePoint (EV) в хотел Homewood Suites by Hilton в Спринг Тауншип, Пенсилвания, сряда сутринта, 21 юли 2021 година Бен Хасти/MediaNews Group/Reading Eagle/Getty Images

В момента Hyundai предлага три изцяло електрически модела в Съединените щати. Ioniq 5 и Ioniq 6 са построени благодарение на споделен характерен за EV инженеринг и двата са спечелили голям брой награди. Третият, Kona Electric, е напълно електрическа версия на компактния SUV Kona. Kia предлага EV6, който споделя своя инженеринг с SUV-овете Ioniq на Hyundai; и Niro EV, който споделя инженерството с Kona. Genesis продава напълно електрически версии на своя седан G80 и SUV GV70, както и единствено електрическия SUV GV60.

Тесла отваря

Неотдавна системата за зареждане на Tesla беше лична и можеше да се употребява единствено от личните й коли. Но основният изпълнителен шеф Илон Мъск разгласи в края на 2022 година, че кани други производители на коли и компании за зареждане да употребяват системата на неговата компания и нейните стандарти за планиране на зареждане. Ford и по-късно GM минаха от CCS за бързо зареждане на EV към технологията на Tesla.

В аспект от въздуха колите на Tesla се зареждат в зарядна станция на Tesla на 15 февруари 2023 година в Корте Мадера, Калифорния. В аспект от въздуха колите на Tesla се зареждат в зарядна станция на Tesla на 15 февруари 2023 година в Корте Мадера, Калифорния. Джъстин Съливан/Гети изображения

Различни компании за зареждане, като EVGo и Chargepoint, също споделиха, че ще основат зарядни устройства, които в допълнение към зареждането на транспортни средства, употребяващи стандарта CCS, ще зареждат такива с NACS портове без потребност от адаптер.

Наличието на повече производители на коли и компании за зареждане, употребяващи неговия стандарт, се възприема като победа за Tesla. От една страна, показват анализатори, това може да разреши на Tesla да твърди, че би трябвало да има достъп до федерални фондове за поддържане на инфраструктурата за зареждане, защото NACS към този момент не е единствено за зареждане на личните си транспортни средства.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР