Южна Корея нахлува във военни бази на САЩ в разследване за наркотици

...
Южнокорейската полиция разследва 17 американски войници и петима други души,
Коментари Харесай

Южнокорейската полиция разследва 17 американски войници и петима други души, за които се твърди, че са пренасяли контрабандно или използвали синтетична марихуана чрез военна поща.

Това следва нападения в най-малко две бази на американската армия през май, включително Кемп Хъмфрис, най-голямата й отвъдморска база.

Филипинец и южнокорейец бяха арестувани, докато прокурорите преразглеждат делата срещу всичките 22 заподозрени.

Съобщение от правоприлагащото звено на американската армия беше предизвика четиримесечно разследване от корейските власти.

Това беше едно от най-мащабните през последните години, включващи американски войници, съобщиха американски медии, цитирайки Ча Мин-сок, старши детектив в Южна Корея.

Съвместни акции на южнокорейската полиция и Отдела за криминални разследвания на армията на САЩ откриха 77g (2,7oz) синтетичен канабис, повече от 4kg "смесени течности", използвани за вейпинг и общо $12 850 (£10 440) в брой в домовете на 22-ма заподозрени.

Те са обвинени в контрабанда на синтетична марихуана - известен с имената на улиците K2 и Spice - в страната чрез пощенската служба на американската армия.

Американски войник в Северна Корея беше задържан след битки в Сеул. Космическите сили откриват първата задгранична база в Южна Корея

Смята се, че седем от тях, включително петима войници, са участвали при продажбата на дрогата 12 са били употребяващи, а трима са действали като посредници, съобщава New York Times. Той добави, че съпругата на войник и годеницата на друг войник също са били замесени.

17-те войници в момента са разположени в лагер Хъмфрис, на около 48 км (30 мили) южно от столицата Сеул и в Кемп Кейси, военен пост на около 40 км северно от Сеул, според полицията.

Твърди се, че са разпространявали наркотиците в базите, докато са комуникирали чрез Snapchat,

корейските сили на Съединените щати заявиха в сряда, че са запознати с разследването. Понастоящем нито един войник не е задържан или задържан във връзка с това, се казва в изявление.

Синтетичната марихуана е направена да имитира THC, основната психоактивна съставка в марихуана.

Въпреки че има подобни ефекти като канабиса, обикновено е по-мощен и се съобщава, че предизвиква неблагоприятни последици за здравето, включително остри психотични епизоди, параноични налудности и силна възбуда .

Трудно е да се открие, тъй като често се използва в течна форма в законни устройства за електронни цигари, каза полицията.

В Южна Корея осъдените за трафик на марихуана са изправени пред от пет години до доживотен затвор. Притежаването на наркотици носи максимална присъда от пет години затвор или глоба от около 50 милиона вона ($37 200; £30 300).

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР