Южнокорейската полиция нахлу в главния офис на компанията за космически

...
Южнокорейската полиция нахлу в главния офис на компанията за космически
Коментари Харесай

Южна Корея разследва теч на технология за изтребителите KF-21

Южнокорейската полиция нахлу в основния офис на компанията за галактически и авиационни технологии Korea Aerospace Industries (KAI) поради съмнения за теч на технология за изтребители , заяви Reuters. В петък започва нова инспекция по отношение на двама индонезийски инженери, упрекнати за приключване на технология, обвързвана с план за военен аероплан, сподели полицейски чиновник.

Става дума за технология, обвързвана с южнокорейската стратегия за създаване на изтребители KF-21, която е отчасти подкрепена от Индонезия. Акцията е почнала в четвъртък и продължава към този момент втори ден. Говорител на KAI увери, че компанията интензивно сътрудничи на следствието

Разработеният от KAI изтребител KF-21 е планиран като по-евтина опция на американските самолети F-35 , на които Южна Корея разчита.
 Съединени американски щати и Южна Корея организираха взаимни учения с F-35
Съединени американски щати и Южна Корея организираха взаимни учения с F-35

На фона на дрънкането на оръжие от страна на КНДР

Миналия месец представител на индонезийското външно министерство сподели пред публицисти, че държавното управление Азия събира доказателства за обвиняванията. П о думите му KF-21 е стратегически план за двете страни и те ще се оправят с всички проблеми, произлизащи от това съдействие, доколкото е допустимо.

Южна Корея и Индонезия позволиха разногласието по отношение на финансирането на взаимно създадения изтребител през 2022 година и се схванаха да разширят съдействието в региона на защитата. В Южна Корея породиха опасения, че нормативните разпореждания в страната не са задоволително строги, с цел да възпрат опитите за теч на технологии от страна на високотехнологични компании. В тази връзка предходната година беше взето решение да за увеличение на наказванията за приключване на технологии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР