Южнокорейкият производител на електроника Samsung обяви нови рекордни печалба за

...
Южнокорейкият производител на електроника Samsung обяви нови рекордни печалба за
Коментари Харесай

Samsung обяви нова рекордна печалба, но има лоши новини за конкурента си Apple

Южнокорейкият производител на електроника Samsung разгласи нови рекордни облага за първото тримесечие на годината. В същото време обаче от компанията дадоха сигнали, които може да са доста притеснителни за бизнеса на Apple и съответно за юбилейния им модел iPhone X.

От компанията обявиха, че има спад на бинеса с OLED екрани за смарт телефони, а те са водещ снабдител за последния модел на американския си съперник. Освен Apple и самата Samsung употребява такива при новите си модели.

" Генерирането на общ растеж на приходите в компанията ще бъде предизвикателно поради недостатъци в сегмента на OLED екраните, както и поради понижаване на рентабилността на бизнеса с мобилните устройства поради възходящата конкуренция в сегмента ", обявиха от компанията в публично известие.

На фона на регистрирания спад в тази дивизия от производителя чакат забавянето на продължи и през идващото тримесечие, като възнамеряват орязване на разноските за него и повишение на успеваемостта, написа CNBC.

Преди няколко дни други основни снабдители на Apple дадоха сигнали за по-слабо показване на бинеса си, което доста анализатори свързаха с неприятно показване на американския колос.

Samsung от своя страна предвиждат спад в приходите от своя мобилен бизнес поради закъснение на продажбите на флагманите им, в това число и на новия Galaxy S9. От друга страна обаче се чака бизнесът с чипове да продължи да запива постоянни растежи.

Оперативната облага на корейската компания за първите три месеца на 2018 година възлиза на 14,45 милиарда $, което е 58% растеж на годишна база./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР