Южноамериканската търговска организация Меркосур, изключи Венецуела завинаги и по този

...
Южноамериканската търговска организация Меркосур, изключи Венецуела завинаги и по този
Коментари Харесай

Южноамериканският търговски блок Меркосур изключи Венецуела

Южноамериканската комерсиална организация Меркосур, изключи Венецуела вечно и по този метод в допълнение усили натиска върху президента на страната Николас Мадуро, да разпусне Конституционното заседание, което се смята за проправителствено, и да възвърне демократичния ред, съобщи Reuters.

Министрите на външните работи на Аржентина, Парагвай, Уругвай и Бразилия оповестиха решението си в Сао Пауло, където организират среща между тях.

Те приканиха Николас Мадуро да освободи арестуваните от полицията лица и да стартира политически преход към ново държавно управление.
„ Заявяваме: Спрете с това! Стига толкоз убийства, стига толкоз репресии. Не е обикновено да се мъчат хората по този метод ", избухна Външният министър на Бразилия Алойзио Нунеш, след срещата.

Малко преди обявлението за изваждането на Венецуела от Меркосур, Конституционен съд уволни Главният прокурор на страната Луиза Ортега, която е фамозен отстъпник. Попитан за коментар по отношение на уволнението, Нунеш отговори с латинската поговорка: „ Когото са решили да погубят боговете, първо го подлудяват ".

Устава на Меркосур кардинално не планува изключване от организацията, по тази причина от организацията първо стопираха правата на Венецуела краткотрайно, през декември, а след противоречивите избори и ареста на водачи на опозицията, започнаха крайната мярка, за която занапред ще търсят юридическа аргументация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР