Южноафриканците, които са се заразили с варианта Омикрон на новия

...
Южноафриканците, които са се заразили с варианта Омикрон на новия
Коментари Харесай

Първоначални данни: Заразените с варианта Омикрон не боледуват тежко

Южноафриканците, които са се заразили с разновидността Омикрон на новия ковид, не боледуват тежко, предадоха ДПА и ТАСС, като цитираха локалната здравна асоциация. Случаите на инфекцията в страната, където за първи път беше открита тази вариация на Ковид-19, не са съществени, сподели пред Би Би Си Анжелик Кутзи, председателка на Южноафриканската здравна асоциация. Тя обаче акцентира, че проучванията на Омикрон към момента са в доста ранен стадий.

Кутзи добави, че едвам 24 на 100 от популацията на страната е изцяло имунизирано. " Пациентите се оплакват най-много от болки в тялото и отмалялост, мощна отмалялост. Това следим при по-младото потомство, а не е при по-възрастните хора, " изяснява тя. Заразените с новата вариация не са настанявани непосредствено за лекуване в болница, прецизира.
Проф. Аргирова за Омикрон: Изключително инфектиран е, единствено имунизациите могат да го спрат
Новият вариант на COVID-19 – Омикрон, се популяризира към 3 пъти по-бързо от предходните. Това сочат последните данни, които са по...

В мнения за други медии обаче Анжелик Кутзи изрази терзания за възрастните хора, които имат съпътстващи болести като сърдечни проблеми или диабет. Симптомите на Омикрон са необикновени, само че не са тежки, споделя лекарката, която е първата, съобщила за вероятността за нов вид на Ковид-19. Кутзи, чийто кабинет е в Претория, почнала да приема при започване на ноември пациенти с нетипични прояви на Ковид-19, оплакващи се от огромна отмалялост.

Световната здравна организация дефинира новия вид като " пораждащ паника ". Европейският център за профилактика и надзор на болесттите изрази съществени терзания, че разновидността Омикрон може доста да понижи успеваемостта на съществуващите ваксини и да усили риска от наново заразяване.

Още:

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР