Южноафриканското правителство заяви, че ще отзове всички дипломати от Израел,

...
Южноафриканското правителство заяви, че ще отзове всички дипломати от Израел,
Коментари Харесай

Южна Африка се присъединява към дипломатическия бойкот на Израел заради войната в Газа

Южноафриканското държавно управление съобщи, че ще отзове всички дипломати от Израел, с цел да „ алармира “ своята угриженост по отношение на обстановката в Газа.

Кумбудзо Нтшавхени, министър в кабинета на президента, сподели в понеделник, че целият дипломатически личен състав в Тел Авив ще бъде свикан да се върне в Претория за съвещания, без да дава повече детайлности.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла МНС би трябвало да проверява закононарушението геноцид в Газа Психологическата интервенция на Израел в Газа The Take: История на най-лошите и най-хубави дни в Газа end от списък

„ Ние сме … извънредно загрижени от продължаващите убийства на деца и почтени цивилни в палестинските територии и имаме вяра, че отговорът на Израел се е трансформирал в групово наказване “, сподели външният министър Наледи Пандор на по-късна конференция. < /p>

„ Смятахме, че е значимо да сигнализираме загрижеността на Южна Африка, като в същото време продължаваме да призоваваме за изцяло преустановяване [на враждебните действия]. “


Сраженията бушуват в линията Газа от месец, откогато бойци на Хамас започнаха невиждана офанзива през границата с Израел на 7 октомври.

Повече от 1400 души, множеството от които цивилни, са били убити в Израел след офанзивата, по време на която Хамас взе повече от 240 души за заложници.

В отговор Израел безмилостно бомбардира Газа и изпрати сухопътни войски. Здравното министерство на ръководената от Хамас палестинска територия споделя, че близо 10 000 души са били убити. Жертвите са най-вече цивилни и включват няколко хиляди деца.

Претория от дълго време е очевиден покровител на палестинската идея, като ръководещата партия Африкански народен конгрес (АНК) постоянно я свързва със личната си по-ранна битка против апартейда.

Пандор сподели, че отзоваването на дипломатите е „ естествена процедура “, като добави, че пратениците ще дадат „ цялостен брифинг “ за обстановката на държавното управление, което по-късно ще реши дали може да бъде от помощ или дали „ продължаването на връзките е належащо фактически може да се поддържа ”.

Няколко страни отзоваха дипломати от Израел, защото световните рецензии за продължаващите бомбардировки на Газа нарастват.

Членката на НАТО Турция направи това в събота, присъединявайки се към други мюсюлмански страни като Йордания и Бахрейн. Няколко южноамерикански страни също прекъснаха връзките си след Боливия, която при започване на ноември стана първата нация, прекъснала дипломатически връзки с Израел заради неговите „ непропорционални “ офанзиви в Газа.


Източник: AFP
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР