Южноафриканският президент Сирил Рамафоса разреши разполагането на 3300 военнослужещи, които

...
Южноафриканският президент Сирил Рамафоса разреши разполагането на 3300 военнослужещи, които
Коментари Харесай

Южноафриканският президент разполага армия за справяне с незаконния минен добив

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса позволи разполагането на 3300 военнослужещи, които да подкрепят битката с противозаконните минни действия . Това излиза наяве от изказване на офиса на Рамафоса през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Разполагането на Южноафриканските национални сили за защита (SANDF) ще коства към 26 милиона $ . Според Винсент Магвеня, представител на Рамафоса задачата е да поддържа реда и закона в границите на " Операция Проспер " (Operation Prosper). В рамките на същата интервенция през 2019 година националните сили бяха ситуирани в провинция Западен Кейп с цел да се борят с незаконни групи.

" Членовете на SANDF ще проведат, в съдействие с южноафриканската полицейска работа, засилена антикриминална интервенция против противозаконния рандеман във всички провинции от 28 октомври 2023 година до 28 април 2024 година ", разгласи президентството.
 Световната банка утвърди заем от 1 милиард $ за Южна Африка
Световната банка утвърди заем от 1 милиард $ за Южна Африка

Заемът се чака да помогне на страната да се оправи с енергийната рецесия там

От Съветът по минералите в Южна Африка, който е органът на страната за минната промишленост, настояват, че противозаконният рандеман се прави както в неизползвани, по този начин и в дейни мини и е понижил привлекателността на Южна Африка за вложителите.

Оттам споделят още, че тези дейности костват на мините съвсем 380 милиона $ годишно , а на стопанската система съвсем милиард повече в пропуснати доходи от експорт, налози и лицензионни хонорари.
 Двама убити на антиправителствен митинг в Панама
Двама убити на антиправителствен митинг в Панама

Протестът е против нов контракт за минен рандеман на мед, подписан с канадската минна компания First Quantum Minerals
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР