Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, собственик на терена на Сточна гара,

...
Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, собственик на терена на Сточна гара,
Коментари Харесай

Мегапроект отпушва трафика при Сточна гара

Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, притежател на терена на Сточна гара, е подготвен да подари безплатно земя от парцела си на общината и града. В част от имота им ще се изградят две кръгови придвижвания, които ще отпушат трафика към Сточна гара. Инвеститорите са изработили и проект за нова организация на придвижването в зоната. С нова инфраструктура тя ще бъде обвързвана с кръстовището на бул. ”Хр. Ботев ”, бул. „ Цар Борис Обединител ” и бул. „ Найчо Цанов ”.

Проектът планува в западната част на терена да бъде издигнато продължение на ул. „ Авксентий Велешки ”, което ще бъде построено паралелно с комерсиалния център. В момента кръстовищата на бул. „ Хр. Ботев ” с ул. „ Авксентий Велешки и бул. „ Н. Цанов ” са светофарно контролирани, като второто е едно от най-натоварените в гр. Пловдив. И двете кръстовища са с привършен потенциал в пиковите следобедни часове през работните дни, демонстрира разбор на територията.

Проектът за изменение на Подробен устройствен план планува създаване на две кръгови. Едното ще се намира на кръстовището на ул. „ Авксентий Велешки ” и бул. „ Хр. Ботев ”, а другото - на ул. „ Найчо Цанов ” и връзката с ул. „ Хан Аспарух ”, прецизират от компанията. И двете кръстовища ще са с по две и три ленти в кръга, като външните им радиуси ще са 17 метра при ул. „ Авксентий Велешки ” и 23,5 метра на бул. „ Н. Цанов ”. С тях на процедура се отстраняват два светофара и се отпушва трафикът в зоната. От компанията удостоверяват, че ще дарят безплатно земята си на общината за построяването на новата пътна инфраструктура.

В сектора по бул. " Хр. Ботев " сред ул. " Авкс. Велешки " и бул. " Н. Цанов " се планува построяването на четвърта лента за придвижване на южното платно, която да усили потенциала на западния вход на светофарно контролираното кръстовище. Също по този начин на спомагателната лента ще бъде обособена спирка на транспортните средства на градския превоз.

Предвидени са два входа към комерсиалния център за МПС-та. Единият е от бул. „ Хр. Ботев ” (около 75 м преди светофарно контролираното кръстовище), а вторият - от бул. „ Н. Цанов ” (около 20 м след светофарно контролираното кръстовище).

Молът на NEPI ще бъде четвъртият търговски център в града. Той ще се споделя Promenada Plovdiv, по името на други обекти на компанията в Сърбия и Румъния.

Проектът Promenada Plovdiv отваря хиляди нови работни места

В края на 2017 година Южноафрикански фонд NEPI Rockcastle подписа договорка за най-големия свободен терен в центъра на Пловдив и ще строи там мол. Теренът от 36 декара на мястото на някогашната Сточна гара е платен от софийския клон на записаната в Хамбург Einkaufs-Center Plovdiv за сумата от 17.5 млн. лева През март 2018 година пък посредством " Пловдив проджект 1 " NEPI е купила и прилежащите 30 дка, които бяха благосъстоятелност на " Прайм - Държавна сигурност " за сумата от 9.3 млн. лева Така целият план ще бъде ситуиран върху 66 дка, където ще бъде построен най-големият търговски център в Пловдив с обща повърхност над 200 000 кв. м РЗП.

Най-мащабният градеж в модерната история на Пловдив

се чака да бъде приключен и проработи през третото тримесечие на 2020 година Целият план се прави оценка н?%
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР