Южният американски щат Луизиана започна да усеща ефекта на тропическата

...
Южният американски щат Луизиана започна да усеща ефекта на тропическата
Коментари Харесай

Луизиана започна да усеща ефекта от бурята Бари, която може да прерасне в ураган

Южният американски щат Луизиана стартира да усеща резултата на тропическата стихия Бари, която се чака да връхлети сушата в ранните часове на утрешния ден като вихър. Ако Бари прерасне в вихър, това ще бъде първият вихър за сезона, съобщи Асошиейтед прес.

Проливни дъждове и мощни ветрове към този момент вилнеят в Луизиана. Ню Орлиънс пък от няколко дни е прогизнал поради пороите, предшестващи приближаването на бурята.

По крайбрежието на Луизиана е издадено предизвестие за стихия. Вчера вечерта американският президент Доналд Тръмп разгласи федерално изключително състояние за щата поради стихията, съгласно което министерството на вътрешната сигурност и

Федералната организация за ръководство на рецесиите ще координират всички старания за възобновяване на региона след бедствието.

Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс сподели, че щатът може да пострада от комбинацията сред внезапното повишаване на равнището на водите поради Бари и към този момент високите води на река Мисисипи поради снеготопенето напролет и поради дъждовете, които към този момент се изляха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР