Южната ни съседка започна вдъхновено мача и до десетата минута

...
Южната ни съседка започна вдъхновено мача и до десетата минута
Коментари Харесай

Хърватия излъга Турция в супер мач в Бурса

Южната ни съседка стартира въодушевено мача и до десетата минута пропуски на сметката си към този момент бяха записали Дженгиз Юндер и Керем Актюроглу. Именно Актюроглу бе забъркан в най-интересната обстановка от тези начални минути, когато в 11-ата минута вкара топката във вратата на Доминик Ливакович, само че страничният арбитър подвигна флаглчето си и отсъди засада.

Постепенно третите в света се отърсиха от страхотната атмосфера на Стадион “Бурса Буюкшехир Беледийе ” и погледнаха към вратата на турците. Бронзовите медалисти от Мондиал 2022 в Катар не се нуждаеха от изключително доста време, с цел да осъществят попадение.

Това се случи в 20-ата минута, когато Марио Пашалич откри в наказателното поле непокрития Матео Ковачич, който не сбърка и безкомпромисно прати топката в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Мерт Гюнок.

Турция продължи да господства и след попадението на Ковачич, само че по този начин и не откри верния път към вратата на Ливакович. Вместо това “шахматистите ” стигнаха до втори гол надълбоко в добавеното време на първата част. Отново Матео Ковачич се озова на вярното място в вярното време, с цел да се разпише още един път. Той овладя една избита топка в наказателното поле и я прати в средата на вратата, оставяйки за повторно в мача Мерт  Гюнок беззащитен.

През второто полувреме турците започнаха стихийно нахлуване и обсадиха наказателното поле на “шахматистите ”. Доминик Ливакович и бранителите пред него обаче бяха блестящи и дефинитивно обезсърчиха Демирал, Юксек, Кьокдчу, Юндер и Челик, които сътвориха цяла плеяда от положения, само че по този начин и не съумяха да се разпишат.

Южните ни съседи даже можеха да получат трети гол във вратата си, когато в 77-ата минута Андрей Крамарич стреля рисково, само че ударът му профуча около левия непряк дирек на Мерт Гюнок.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР