Южна Корея ще проведе първия си военен парад от 10 години в знак на демонстрация на сила

...
Южна Корея ще проведе първия си широкомащабен военен парад от
Коментари Харесай

Южна Корея ще проведе първия си широкомащабен военен парад от десетилетие насам с въоръжение и оборудване по улиците на Сеул в рядка демонстрация на сила.

Парадът по маршрут от 2 км (1,24 мили) през главния търговски и бизнес район на столицата трябва да започне в 16:00 ч. (07:00 GMT) във вторник, за да отбележи Деня на въоръжените сили, обикновено тих повод в Южна Корея .

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Русия показва хиперзвукови ракети на Ким на Северна Корея, бомбардировачи с ядрени възможностиКим на Северна Корея проверява изтребители на последната спирка на турне в РусияКитай е ключът към предотвратяването на евентуална оръжейна сделка между Русия и Северна Корея, казва експерт„Нов и ужасяващ свят“: Ким и Путин ще се срещнат отново в Русиякрай на списъка

Очаква се близо 7000 войници да участват, като страната ще покаже повече от 340 единици военна техника, включително танкове, самоходна артилерия и щурмови самолети и дронове, според министерството на отбраната.

Парадът идва, когато президентът Юн Сук Йол предприема по-мускулен подход към справянето със Северна Корея, която тази година проведе десетки тестове на забранени оръжия, както и изстреля това, което каза, че е подводница за „ядрена атака“ и се опитва да изведе военен шпионски сателит в орбита.

Говорейки под дъжда във военновъздушната база Сеонгнам в покрайнините на столицата, Юн предупреди Пхенян за „огромен отговор“, който ще сложи край на режима, ако използва ядрени оръжия.

Парадът във вторник ще започне в Seongnam, където ракетите Hyunmoo, ракетните прехващачи L-SAM, изтребителите F-35 и първият местно разработен изтребител в страната KF-21 ще бъдат изложени пред публика.

Hyunmoo е една от най-новите ракети на Южна Корея, която според анализаторите е неразделна част от плановете на Сеул за нанасяне на удари върху Северна Корея по време на конфликт, докато L-SAM е проектирана да удря наближаващи ракети на височини между 50 и 60 километра (31 -37 мили).

Честванията ще включват и съвместно прелитане на военни самолети от Южна Корея и Съединените щати, за да демонстрират своята „модернизирана“ отбранителна позиция, каза министерството. Повече от 300 войници от 8-ма армия, под командването на силите на САЩ в Корея, също ще участват в парада, докато двете страни отбелязват 70-ата годишнина от съюза си.

Военните паради са обичайна характеристика на живота в Северна Корея, като лидерът Ким Чен Ун наскоро покани официални лица от Русия и Китай да видят оръжията, които се движат по площад Ким Ир Сен в Пхенян.

Миналата седмица Ким пътува до Русия, където се срещна с президента Владимир Путин и му бяха показани някои от съвременните руски оръжия, докато се споразумяха да засилят военното сътрудничество.

Юн, консерватор, който встъпи в длъжност миналата година, каза, че ако Русия помогне на Северна Корея да подобри оръжейните си програми в замяна на помощ за нейната война в Украйна, това би било „директна провокация“.

За последно Южна Корея проведе военен парад през 2013 г.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР