Южна Корея съобщи за първи път за повече оздравели, отколкото

...
Южна Корея съобщи за първи път за повече оздравели, отколкото
Коментари Харесай

Южна Корея за първи път отчете повече оздравели, отколкото новозарезени от COVID-19

Южна Корея заяви за първи път за повече оздравели, в сравнение с новозаразени с ковид, от началото на зараза в страната през януари, съобщи Ройтерс.

Тенденцията за понижаване на новите случаи на инфектиран в най-голямото огнище на COVID-19 в Азия, отвън Китай, дава очаквания, че разпространението на болестта се зaбавя.

По данни на южнокорейските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в петък са регистрирани 110 нови случая на болестта, до момента в който 177 души са оздравели от нея и са били изписани от лечебните заведения, където са били държани в изолираност

Общият брой на инфектираните в страната доближи 7979.  Смъртните случаи през денонощието набъбнаха с три, до общо 70.

Правителствени представители обаче приканиха жителите на страната да останат бдителни, откакто се появиха нови огнища в прът център в столицата Сеул.

„ Успяхме да обърнем обстановката, само че остават опасенията за ново внасяне на болестта от чужбина и вероятни инфекции в страната на територията на кол-центрове, компютърни зали и караоке питейни заведения “, съобщи министър председателят на Южна Корея Чун Се-кюн на конференция в град Тегу, който е епицентърът на болестта в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР