Южна Корея е вдигнала във въздуха бойни самолети и щурмови

...
Южна Корея е вдигнала във въздуха бойни самолети и щурмови
Коментари Харесай

Южна Корея каза, че е вдигнала по тревога изтребители и е стреляла предупредително

Южна Корея е вдигнала във въздуха бойни самолети и щурмови хеликоптери и е произвела предупредителна пукотевица, откакто севернокорейски дронове са нахлули във въздушното ѝ пространство през днешния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на южнокорейските въоръжени сили.

Южна Корея е открила, че дроновете са пристигнали от Северна Корея, прекосявайки така наречен военна демаркационна линия сред двете страни. Те са били засечени в небето над град Гимпо в западната част на Южна Корея към 10:25 локално време, оповестиха въоръжените сили.

Лек щурмови аероплан Кей Ей-1 се е разрушил малко откакто е изхвърчал от базата си, с цел да противодейства на дроновете, сподели чиновник от южнокорейското министерството на защитата. Двамата водачи са съумели да изоставен самолета преди той да се разбие и са откарани в болница.

Министерството на превоза на Южна Корея заяви, че по молба на военните са били краткотрайно спрени полетите от летищата в Инчон и Гимпо. Полетите са били прекратени за към час и летищата към този момент още веднъж работят, сподели чиновник от министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР