Южна Корея е решена да забрани консумацията на кучешко месо

...
Южна Корея е решена да забрани консумацията на кучешко месо
Коментари Харесай

Южна Корея забранява консумацията на кучешко месо

Южна Корея е решена да забрани потреблението на кучешко месо и да постави завършек на несъгласията към античния бит на фона на възходящата информираност за правата на животните, съобщи в петък политически началник на ръководещата партия, представен от Ройтерс.

Корейската процедура за ястие на кучета провокира рецензии по света за своята свирепост, само че също по този начин среща възходяща опозиция вкъщи, изключително измежду по-младото потомство.

" Време е да сложим завършек на обществените спорове и несъгласията към потреблението на кучешко месо посредством приемането на специфичен акт за прекратяването (на тази практика) ", сподели Ю Еуи-дон, политически началник на ръководещата Партия на силата на народа, на среща с държавни чиновници и деятели за правата на животните.

Правителството и ръководещата партия ще показват законопроект тази година за налагане на възбрана, сподели Ю, добавяйки, че с предстояща двупартийна поддръжка законопроектът би трябвало да премине през Народното събрание.

Министърът на земеделието Чун Хван-кюн сподели на срещата, че държавното управление ще вкара възбрана бързо и ще даде оптималната допустима поддръжка за заетите в промишлеността за кучешко месо , с цел да затворят бизнеса си.

Първата дама Ким Кеон Хи е изострен критик на потреблението на кучешко месо и дружно със брачна половинка си, президента Юн Сук Йол, осиновява бездомни кучета.

Законопроектите против кучешкото месо се проваляха в предишното заради митинги на служащите в промишлеността и терзания за прехраната на фермерите и притежателите на заведения за хранене.

Предложената възбрана ще включва тригодишен гратисен интервал и финансова поддръжка за бизнеса за преход към други действия.

Яденето на кучешко месо е вековна процедура на Корейския полуостров и се възприема като метод за превъзмогване на летните жеги.

Консумацията на кучешко месо е спаднала значително в Южна Корея, макар че към момента то се яде от някои възрастни хора и се сервира в някои заведения за хранене.

Групи за правата на животните приветстваха вероятността за възбрана. " Сбъдната фантазия за всички нас, които сме водили толкоз упорита акция за преустановяване на тази свирепост ", се споделя в изказване на Humane Society International.

В Южна Корея има към 1150 ферми за отглеждане на кучета, 34 кланици, 219 дистрибуторски компании и към 1600 ресторанта, предлагащи кучешко месо, съгласно държавни данни.

Проучване на Gallup Korea предходната година сподели, че 64% от хората са срещу потреблението на кучешко месо. Проучването откри, че единствено 8% от респондентите са яли такова месо през последната година , което е спад от 27% през 2015 година
 Сеул затваря всички кланици за кучешко месо
Сеул затваря всички кланици за кучешко месо

Южна Корея се пробва да приключи бизнеса с кучешко месо на национално ниво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР