Южна Африка оцеля след късна дузпа, за да елиминира фаворита

...
Южна Африка оцеля след късна дузпа, за да елиминира фаворита
Коментари Харесай

10 от ЮАР удържаха Мароко и се класираха за 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации

Южна Африка оцеля след късна дузпа, с цел да отстрани любимеца Мароко от Купата на африканските народи и да стигне до четвъртфиналите. Африканците бяха по-добри и в последна сметка завоюваха с 2:0 над полуфиналиста от Световното състезание в Катар 2022, откакто Софян Амрабат получи червен картон в края на дуела, а Ашраф Хакими изпусна да се разпише от дузпа.

Южна Африка завоюва единствено един мач в групата, с цел да стигне до етапите на елиминациите, до момента в който Мароко доминираше в група " F " и търсеше втората си купа в шампионата за Купата на Африка.

Нападателят Евидънс Макгопа откри резултата в 57-ата минута. Мароко се мъчеше да изравни и получи съвършения късмет от дузпа единствено пет минути до края. Проверка със системата ВАР сподели, че бранителят на Южна Африка Мотоби Мвала е играл с ръка в наказателното поле, само че Хакими уцели гредата от бялата точка.

Нещата продължиха да не вървят добре за Мароко, откакто Амрабат беше изпъден за препъване на Тебохо Мокоена, до момента в който той напредваше към вратата. Получателят на Манчестър Юнайтед смяташе, че няма да бъде изпъден, само че ВАР се намеси и съдията Махмуд Исмаил му сподели пряк червен картон.

Мокоена осъществя директен свободния удар и изпрати Южна Африка в четвъртфинален конфликт против Кабо Верде.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР