Южна Африка е готова да бъде домакин на мирни преговори

...
Южна Африка е готова да бъде домакин на мирни преговори
Коментари Харесай

Южна Африка е готова да е домакин на мирни преговори между Русия и Украйна

Южна Африка е подготвена да бъде хазаин на мирни договаряния сред Русия и Украйна, съобщи Франс прес.

" Трябва да сме отворени за опцията Южна Африка да бъде хазаин на среща на върха за реализиране на мир ", заяви делегираният министър към президентството Хумбудзо Нтшавени на конференция в Претория след съвещание на държавното управление, представен от Българска телеграфна агенция.
       
Миналия месец Претория разгласи, че шестима африкански водачи ще потеглят на посредническа задача, по време на която ще посетят Киев и Москва. Мисията би трябвало да стартира през идващите няколко седмици. Освен водача на Южна Африка делегацията ще включва държавните глави на Република Конго, Египет, Сенегал, Уганда и Замбия.

В изказване, оповестено в четвъртък, канцеларията на президента на Южна Африка Сирил Рамапоса заяви, че южноафриканският президент е разговарял по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин, който е " приветствал самодейността на африканските държавни глави ".

Рамапоса към този момент сподели предишния месец, че съветският президент и украинският президент са се съгласили да одобряват африканската мирна задача.

Южна Африка, която отхвърля да осъди Русия от началото на войната в Украйна, потвърждавайки, че остава неутрална и поддържа разговора, само че е подложена на критика в интернационален проект за близостта си с Москва.  Претория е близка с Кремъл още от времето на битката против апартейда. 

Африка беше тежко наранена от повишението на цените на зърнените култури и от въздействието на войната сред Русия и Украйна върху международната търговия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР